Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΧΗΜΕΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΧΗΜΕΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΧΗΜΕΙΑ

2 ΚΕΡΑΜΙΚΑ

3 Ιδιότητες Κεραμικών Συνήθεις ιδιότητες των κεραμικών είναι:
αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες μονωτικές ιδιότητες, ή ημιαγώγιμη συμπεριφορά με διάφορες μαγνητικές και διηλεκτρικές ιδιότητες αντίσταση στην παραμόρφωση - ευθραυστότητα χαμηλές τιμές στις μηχανικές ιδιότητες

4 Τα κεραμικά υλικά αποτελούνται από ενώσεις με ισχυρούς ομοιοπολικούς δεσμούς, όπως:
Οξείδια (π.χ. Al2O3) Καρβίδια (π.χ. B4C) Νιτρίδια (π.χ. Si3N4) Βορίδια (π.χ. Nd2Fe14B)

5 ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ Στην ιστορία της τέχνης, κεραμικά και αγγειοπλαστικά νοούνται αντικείμενα τέχνης, όπως φιγούρες, επιτραπέζια σκεύη από πηλό από τη διαδικασία της αγγειοπλαστικής. Μερικά κεραμικά προϊόντα θεωρούνται ως υψηλή τέχνη, ενώ άλλα θεωρούνται ως διακοσμητικά, βιομηχανικά ή χρηστικά αντικείμενα, ή ως έργα τέχνης στην αρχαιολογία.

6 Μπορούν να δημιουργούνται από ένα άτομο ή σε ένα εργαστήριο από μια ομάδα. Τα διακοσμητικά κεραμικά ονομάζονται μερικές φορές "καλλιτεχνική αγγειοπλαστική".

7 Τα παραδοσιακά κεραμικά είναι τα πήλινα αντικείμενα, τούβλα και κεραμίδια. Στα κεραμικά περιλαμβάνονται επίσης το τσιμέντο και το γυαλί. Ως προηγμένα κεραμικά αναφέρονται υλικά τα οποία είναι χρήσιμα για τις ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές, οπτικές ή μαγνητικές ιδιότητές τους.

8 Η λέξη "κεραμικά" προέρχεται από την ελληνική λέξη Κεραμικός (περιοχή των κεραμέων στην αρχαία Αθήνα), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την λέξη "κεραμος", που σημαίνει πηλός αγγειοπλαστικής.

9 ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Από όλες τις μορφές τέχνης η κεραμική μπορεί να δείξει καλύτερα τα διαδοχικά στάδια στην εξέλιξη της τεχνολογίας και το καλλιτεχνικό αισθητήριο των Μινωιτών. Στους μινωικούς οικισμούς, στους τάφους και τα ανάκτορα έχει βρεθεί ένα πλήθος αγγείων και οστράκων που μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε τα εξελικτικά στάδια της κεραμικής τέχνης στην Κρήτη.

10 Κατά την Πρωτομινωική εποχή, το στάδιο δηλαδή που η Κρήτη βγήκε από την απομόνωση της Νεολιθικής, άρχισαν να εμφανίζονται πολλά εργαστήρια σε διάφορες περιοχές του νησιού που δημιούργησαν κεραμικούς ρυθμούς με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά.

11 Η πολυμορφία αυτή συνεχίστηκε και στη Μεσομινωική εποχή, όταν δηλαδή ιδρύθηκαν τα πρώτα μινωικά ανάκτορα. Κατά το διάστημα αυτό, οι υψηλές απαιτήσεις της ανακτορικής κοινωνίας επέτρεψαν τη δημιουργία ανακτορικών εργαστηρίων που μετέτρεψαν την κεραμική παραγωγή σε υψηλή τέχνη. Η αξία της κεραμικής ξεπέρασε τότε τα όρια του νησιού και τα έργα των μινωικών κεραμικών εργαστηρίων έγιναν περιζήτητα σε ολόκληρο τον αιγαιακό χώρο.

12 Γιάννης Σουμάκης Βαγγέλης Τραγάς Κωσταντίνος Στελλάκος Ορέστης Σεψάκος
CREATORS: Γιάννης Σουμάκης Βαγγέλης Τραγάς Κωσταντίνος Στελλάκος Ορέστης Σεψάκος Λεωνίδας Σέμκιβ Αρμάντο Στεφάνκου


Κατέβασμα ppt "3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΧΗΜΕΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google