Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 29/11/14 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.: 2Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 29/11/14 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.: 2Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 29/11/14 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.: 2Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Ισλαμοφοβία είναι η επιφύλαξη ή διάκριση εναντίον του Ισλάμ ή τους μουσουλμάνους.

3 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ
Ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται από το τέλος της δεκαετίας του 1980, αλλά μπήκε σε κοινές χρήσεις στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις επιθέσεις των Η.Π.Α. Το 1997, η ισλαμοφοβία ορίζεται ως "φόβος ή και μίσος για το Ισλάμ και για τους μουσουλμάνους", διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται επίσης στην πρακτική των διακρίσεων κατά των μουσουλμάνων από την εξαίρεση τους από το οικονομική, κοινωνική και δημόσια ζωή του έθνους.

4 Θεωρείται ότι το Ισλάμ είναι κατώτερο από τη Δύση (Η. Π
Θεωρείται ότι το Ισλάμ είναι κατώτερο από τη Δύση (Η.Π.Α, Αγγλία) και είναι μια βίαιη πολιτική ιδεολογία και δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία του Ισλάμ. Τον Ιανουάριο του 2001, στο "Διεθνές Φόρουμ της Στοκχόλμης για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας" η Ισλαμοφοβία αναγνωρίστηκε ως μια μορφή μισαλλοδοξίας, μαζί με την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό.

5 ΠΗΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: %BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%B F%CE%B2%CE%AF%CE%B1 ΕΙΚΟΝΕΣ: %CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%86%C E%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B1&biw=1366&bih =673&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bTx6VLD _NaOiygOh6YKwAQ&ved=0CAcQ_AUoAg


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 29/11/14 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.: 2Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google