Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΪ ΟΜΑΔΑ ΧΑΡΑΞΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΪ ΟΜΑΔΑ ΧΑΡΑΞΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΪ ΟΜΑΔΑ ΧΑΡΑΞΗΣ

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ! Σκοπός της ομάδας μας ήταν η χάραξη των γραμμών του αναλημματικού ηλιακού ρολογιού στο έδαφος, με βάση το σχεδιάγραμμα και τις αποστάσεις που πήραμε από την ομάδα σχεδιασμού

3 ΒΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΞΗΣ Το πρώτο βήμα που κάναμε ήταν να βρούμε τον γεωγραφικό βορρά με βάση την κατεύθυνση της μικρότερης σκιάς του ήλιου το μεσημέρι.

4 Έπειτα Σχεδιάσαμε τον άξονα (γεωγραφικού) Βορρά-Νότου (μικρός άξονας της έλλειψης). Πήραμε κατάλληλο μήκος πάνω του και φέραμε την μεσοκάθετο, προσδιορίζοντας τον μεγάλο άξονα της έλλειψης Βρήκαμε τις εστίες της έλλειψης και με τη βοήθεια σχοινιού και μαρκαδόρου σχεδιάσαμε την καμπύλη της έλλειψης πάνω στην άσφαλτο.

5 Στη συνεχεία σημειώσαμε με καρφιά πάνω στη καμπύλη τις θέσεις όπου θα σχεδιαστούν τα ψηφία των ωρών. Τα σημεία αυτά τα βρήκαμε μετρώντας τις γνωστές αποστάσεις από το σημείο τομής του μικρού άξονα με την έλλειψη.

6 Τέλος προσδιορίσαμε τις θέσεις των μηνών στον μικρό άξονα της έλλειψης, μετρώντας τις γνωστές αποστάσεις από το κέντρο της έλλειψης.


Κατέβασμα ppt "ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΪ ΟΜΑΔΑ ΧΑΡΑΞΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google