Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από πολύ νωρίς οι άνθρωποι είχαν καταλάβει την εξαιρετική σημασία που είχε για τη ζωή του κόσμου μας και τον περιέβαλαν με δέος και σεβασμό. Η κύρια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από πολύ νωρίς οι άνθρωποι είχαν καταλάβει την εξαιρετική σημασία που είχε για τη ζωή του κόσμου μας και τον περιέβαλαν με δέος και σεβασμό. Η κύρια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Από πολύ νωρίς οι άνθρωποι είχαν καταλάβει την εξαιρετική σημασία που είχε για τη ζωή του κόσμου μας και τον περιέβαλαν με δέος και σεβασμό. Η κύρια και πρωταρχική πηγή ενέργειας για τη γη είναι ο Ήλιος μας. Υπάρχει τίποτα πάνω στη γη που θα μπορούσε να υπάρχει, να ζει και να κινείται, χωρίς τη ζωογόνο ενέργεια του ήλιου;

4 Για τον άνθρωπο ο ήλιος ήταν πηγή ζωής, φωτός και θερμότητας. Χάρης τον ήλιο ο άνθρωπος ζεσταίνονταν και έβλεπε κατά την διάρκεια της μέρας, οπότε και μπορούσε να κάνει απαραίτητες για την διαβίωση του δραστηριότητες όπως το κυνήγι.

5 Οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν επίσης τον ήλιο για να προσδιορίσουν τον χρόνο. Ο πρόγονος του ψηφιακού ρολογιού είναι το ηλιακό ρολόι. Στην Κίνα εμφανίστηκαν τα πρώτα ηλιακά ρολόγια το 2.679 π.χ. Το ηλιακό ρολόι είναι μία κατασκευή για να μετράμε το χρόνο με τη βοήθεια της σκιάς ενός δείκτη που ονομάζεται «γνώμονας ». •Για πιο λόγο πιστεύετε ότι προσπάθησε ο άνθρωπος από τόσο νωρίς να βρει τρόπους να μετράει τον χρόνο;

6 Ο Αρχιμήδης (287 π.Χ.-212 π.χ.) ήταν ένας από τους μεγάλους μαθηματικούς μηχανικούς και φυσικούς του αρχαίου Ελληνικού χώρου και μία από τις μεγαλύτερες μαθηματικές ευφυΐες του κόσμου. Γεννήθηκε, έζησε και πέθανε στις Συρακούσες, την μεγάλη Ελληνική αποικία της Σικελίας. Ο Αρχιμήδης επινόησε ιδιοφυείς μηχανές κάθε είδους. Ο Αρχιμήδης κατάφερε να πυρπολήσει το ρωμαϊκό στόλο, που πολιορκούσε τις Συρακούσες, χρησιμοποιώντας δεκάδες μεγάλα κάτοπτρα από γυαλί, τα οποία συγκέντρωσαν τις ακτίνες του ηλίου και τις κατηύθυναν πάνω στα πλοία των Ρωμαίων.


Κατέβασμα ppt "Από πολύ νωρίς οι άνθρωποι είχαν καταλάβει την εξαιρετική σημασία που είχε για τη ζωή του κόσμου μας και τον περιέβαλαν με δέος και σεβασμό. Η κύρια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google