Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.

3 Θέματα εργασίας  Μέθοδοι – αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την διακοπή του καπνίσματος.  Πόσο εύκολο είναι να σταματήσουμε να καπνίζουμε και πότε πρέπει να γίνει αυτό?  Συμβουλές για όσους έχουν αποφασίσει να κόψουν το τσιγάρο.  Τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος.

4 Αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την διακοπή του καπνισματος.  Ο επαγγελματίας υγείας ο οποίος μπορεί να προσωποποιήσει το μήνυμα προς τον καπνιστή.  Τα Φυλλάδια και το υλικό αυτοβοήθειας.  Η συνέντευξη παροχής κινήτρων.  Η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία.  Οι Φαρμακευτικές Mέθοδοι. (Θεραπεία Υποκατάστασης με Νικοτίνη).  Εναλλακτικές Μέθοδοι.

5 Πόσο εύκολο είναι να διακόψουμε το κάπνισμα? Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η θέληση και η αποφασιστικότητα είναι καθοριστικοί παράγοντες. Η εξάρτηση από την νικοτίνη είναι ένας νευρολογικός εθισμός.

6 Με βάση τα παραπάνω δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο. Κάποιες ενδεικτικές ερωτήσεις είναι οι εξής: 1) Γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα που θα έχετε κόβοντας το τσιγάρο; 2) Σας ενοχλεί να εξαρτιέστε από το κάπνισμα; 3) Πόσο πολύ επιθυμείτε να διακόψετε το κάπνισμα;.

7 Οι απαντήσεις που δεχτήκαμε μας οδήγησαν στο συμπέρασμα πως: 1.Το 85% των παιδιών αρνούνται να διακόψουν το κάπνισμα. 2.Το 5% το έχει είδη κόψει. 3.Το 10% το σκέφτεται

8 Συμβουλές για όσους έχουν αποφασίσει να κόψουν το κάπνισμα. Είναι χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος μερικά πράγματα όταν αποφασίσει να κόψει το κάπνισμα. Ιδού μερικές συμβουλές που σας προτείναμε:

9 1)Πετάξτε τσιγάρα, σταχτοδοχεία και αναπτήρες. 2)Γνωστοποιήστε την απόφασή σας στο οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον. 3)Περιορίστε τον εκνευρισμό σας με δημιουργικές ασχολίες (σπορ, ψυχαγωγία κ.α.) 4)Αποφύγετε στην αρχή τους παράγοντες που σας προκαλούν διάθεση για κάπνισμα. (καφέδες, οινοπνευματώδη, ξενύχτια, τσακωμούς)

10 Οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος. Αν είναι κάποιος ακόμη καπνιστής, η διακοπή του καπνίσματος, εξαρτάται από εκείνον και από κανέναν άλλο. Μόνο εσείς μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας να σταματήσει αυτό το ναρκωτικό. Εμείς σας δίνουμε τα παρακάτω στοιχεία:

11 20 λεπτά μετά : η αρτηριακή πίεση και η καρδιακή ανεπάρκεια επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα. 8 ώρες μετά: τα επίπεδα νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μειώνονται στο μισό. Τα επίπεδα οξυγόνου επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

12 24 ώρες μετά: το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται. Οι πνεύμονες αρχίζουν να αποβάλλουν τη βλέννη και άλλα υπολείμματα. 48 ώρες μετά: δεν υπάρχει πλέον νικοτίνη στο σώμα. Η γεύση και η όσφρηση βελτιώνεται σημαντικά. 72 ώρες μετά: η αναπνοή γίνεται πιο εύκολη καθώς οι βρόγχοι χαλαρώνουν και αυξάνονται τα επίπεδα ενέργειας. 2-12 εβδομάδες : βελτιώνεται η κυκλοφορία.

13 3-9 μήνες μετά: βελτιώνεται ο βήχας, η δύσπνοια και τα αναπνευστικά συμπτώματα, καθώς η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται εώς 10%. 5 χρόνια μετά: ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται στο του κινδύνου που διατρέχει ένας καπνιστής. 10 χρόνια μετά: ο κίνδυνος καρκίνου των πνευμόνων, μειώνεται στο μισό του κινδύνου που διατρέχει ένας καπνιστής. Ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν του μη καπνιστή.

14 ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ


Κατέβασμα ppt "Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google