Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

2 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ: -Το σύνολο των ανθρώπων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και συνδέονται μεταξύ τους με γάμο και συγγένεια. - Πρωτογενείς φορέας κοινωνικοποίησης.

3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Η δημιουργία Η ανατροφή Η προετοιμασία της νέας γενιάς για την κοινωνική τους ζωή.

4 ΜΟΡΦΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Πυρηνική Εκτεταμένη Μονογονεική
Οικογένεια χωρίς γάμο

5 Πυρηνική: -Περιλαμβάνει τους συζύγους και τα παιδιά. -Συναντάται στις σύγχρονες κοινωνίες. -Κύριες λειτουργίες της είναι η ανατροφή και η κοινωνικοποίηση των νέων σε συνθήκες ασφάλειας, φροντίδας και αγάπης και η συναισθηματική στήριξη των συζύγων.

6 Εκτεταμένη: -Περιλαμβάνει πολλές μικρότερες οικογένειες, συνήθως αδερφών. -Συνήθως συναντάται στις παραδοσιακές κοινωνίες. -Είναι πατριαρχική (=αρχηγός της οικογένειας είναι ο μεγαλύτερος άνδρας σε ηλικία) -Εργάζονται όλα τα μέλη στην οικογενειακή επιχείρηση. -Οι λειτουργίες της είναι να παράγει, να εκπαιδεύει επαγγελματικά τα νέα μέλη, να φροντίζει τα ηλικιωμένα μέλη.

7 -Συναντάται συνήθως στις σύγχρονες κοινωνίες.
Μονογονεική: -Περιλαμβάνει έναν γονέα και τα παιδιά, τα οποία ζουν μαζί του εξαιτίας: Α) χηρείας Β) διαζυγίου Γ) προσωπική επιλογή -Συναντάται συνήθως στις σύγχρονες κοινωνίες. Οικογένεια χωρίς γάμο: -Περιλαμβάνει το ζευγάρι που συζεί με ή χωρίς παιδιά.


Κατέβασμα ppt "Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google