Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΤΙΑΞΑΜΕ «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ… «ΧΗΜΕΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΤΙΑΞΑΜΕ «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ… «ΧΗΜΕΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΤΙΑΞΑΜΕ «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ… «ΧΗΜΕΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Μελετήθηκαν δυο περιβαλλοντικά προβλήματα

3 ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το διοξείδιο του άνθρακα, του αέριου που κυρίως συντελεί στην ενίσχυση του φαινόμενο του θερμοκηπίου Το CO 2 είναι συστατικό της ατμόσφαιρας σε ποσοστό περίπου 0.03%.

4 ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

5 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ! Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου η μέση θερμοκρασία της γης είναι περίπου 15 ο C. Αν δεν υπήρχαν στην ατμόσφαιρα τα αέρια του θερμοκηπίου η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της γης θα ήταν περίπου -18 o C.

6 ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

7 …. ΕΧΟΥΜΕ ΧΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

8 ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ; Παρασκευάσαμε και ανιχνεύσαμε στο εργαστήριο το CO 2 Αποδείξαμε πειραματικά ότι από τις καύσεις παράγεται CO 2 Αποδείξαμε πειραματικά ότι η διάλυση του CO 2 στο νερό μειώνει το pH του με αρνητικές συνέπειες για τα υδάτινα οικοσυστήματα

9 1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ Το CO 2 παρασκευάζεται από την αντίδραση ενός οξέος (π.χ. ξίδι, υδροχλωρικό οξύ) με ένα ανθρακικό άλας (σόδα, μάρμαρο κ.α.)

10 2. ΑΝΙΧΝΕΥΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ Και πώς το ανιχνεύουμε τώρα αυτό το διοξείδιο του άνθρακα; Πανεύκολο. Το διοξείδιο του άνθρακα, σβήνει τις φωτιές και … θολώνει τα νερά

11 ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ …ΣΒΗΝΕΙ ΦΩΤΙΕΣ Το CO 2 έχει μεγαλύτερη πυκνότητα από τον αέρα και καλύπτει τη φλόγα, οπότε δεν την αφήνει να έρθει σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα και η φλόγα σβήνει.

12 ΚΑΙ…ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ Το CO 2 όταν διαλυθεί σε διαυγές ασβεστόνερο, αυτό θολώνει γιατί παράγεται αδιάλυτο ανθρακικό ασβέστιο.

13 3. ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

14 ΤΟ CO 2 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΥΣΕΩΝ Η καύση του άνθρακα αλλά και οποιασδήποτε οργανικής ένωσης, παράγει CO 2 Συνεπώς, το CO 2 παράγεται όταν «καίμε» ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας.

15 ΚΑΥΣΕΙΣ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ Οι καύσεις ορυκτών καυσίμων είναι η κύρια αιτία της ενίσχυσης του φαινομένου του θερμοκηπίου και της υπερθέρμανσης του πλανήτη

16 ΟΞΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ Η αύξηση της συγκέντρωσης του CO 2 συντελεί στην οξίνιση των ωκεανών. Οι θάλασσες και οι ωκεανοί έχουν την ικανότητα να απορροφούν μεγάλες ποσότητες CO 2 από την ατμόσφαιρα. Από τη διάλυση του CO 2 στο νερό παράγεται ανθρακικό οξύ.

17 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ; Μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα


Κατέβασμα ppt "ΦΤΙΑΞΑΜΕ «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ… «ΧΗΜΕΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google