Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι συνοδοιπόρος μου, όχι μόνο στις εύκολες και ευχάριστες στιγμές, αλλά επίσης στις αναπόφευκτες περιόδους θλίψης και δυσκολίας. Σε μια γνήσια φιλία υπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός, ώστε να υπάρχει ώρα και χώρος για να εκφραστούν όλοι. Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που δε φοβάται να μας πει την αλήθεια, αν πιστεύει ότι σε κάτι έχουμε παρεκτραπεί.

2

3 Ένα ποίημα για τη φιλία Όταν είσαι μονός και το άδικο σε πνιγεί και όταν πάλι ο δρόμος σε αδιέξοδο θα λήγει Όταν δύο δάκρυα κυλούν στα δύο σου μάτια όταν η καρδιά σου έχει γίνει πια κόμματα.. Τότε μονό ένας μπορεί να σε βοηθήσει μόνο ένας φίλος θα σου δώσει μια λύση.. Όταν έχεις φίλους που πραγματικά αξίζουν Μην ακούς τους άλλους που την ψυχή σου, την μαυρίζουν..

4 Άκουσε την καρδιά σου, ζήτα μια συμβουλή μόνο από έναν φίλο που έχει λογική.. Και αυτός θα σε βοηθήσει, αρκεί να ναι σωστός που σκέφτεται τους άλλους κι 'ναι πολύ πιστός.. Στο δικό σου χέρι είναι η εκλογή Και αν την κάνεις λάθος ξέχνα την στοργή.. ξέχνα την αγάπη ,την φιλαλληλία ξέχνα και την λέξη που λέγεται φιλιά..

5 Είναι σημαντικό να κάνουμε αρχικά μια αυτοεξέταση και να κατανοήσουμε το τι ζητάμε και το τι επιδιώκουμε από μια φιλία. Οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ' όψη είναι:

6 Η στάση μας προς τους άλλους: Πρέπει να δεχθούμε ότι οι άλλοι έχουν το δικαίωμα να είναι διαφορετικοί από εμάς. Εάν απαιτούμε οι άλλοι να έχουν τις ίδιες προσεγγίσεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορά όπως εμείς, τότε είναι πολύ πιθανό να απωθήσουμε μακριά μας ανθρώπους που θα ήταν πολύ καλοί φίλοι. Δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι και να περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα: Οι καλές φιλίες δεν κτίζονται μέσα σε μια νύκτα. Μην έχετε την εντύπωση ότι επειδή θα πείτε τα πιο εμπιστευτικά πράγματα ή τα μυστικά σας σε κάποιον από τις πρώτες μέρες ότι αυτό θα δημιουργήσει μια καλή φιλία. Αυτό ίσως ακόμη να απωθήσει μακριά ένα πιθανό φίλο.

7 Χρειάζεται χρόνος για να κάνετε ένα φίλο
Χρειάζεται χρόνος για να κάνετε ένα φίλο. Αρχίστε με προσεκτικά βήματα, δώστε στη σχέση χρόνο να αναπτυχθεί, μοιραστείτε αρχικά πράγματα ή μυστικά που για σας δεν έχουν τόση μεγάλη σημασία για να μπορέσετε να αντιληφθείτε καλύτερα τη δυναμική της σχέσης και μετά προχωρείτε σε πιο σημαντικά βήματα

8

9 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΙΛΙΑ Στο Δίκτυο μιλώ μόνο με ανθρώπους που γνωρίζω - είναι άλλο ένα μέσο για να είμαι σε επαφή μαζί τους, όχι ένα μέρος για γνωριμίες με αγνώστους. Είμαι πάρα πολύ προσεκτικός/η με άτομα που με προσεγγίζουν με μηνύματα ή αιτήματα φιλίας - αν δεν είμαι βέβαιος πως τους γνωρίζω, δεν τους προσθέτω στη λίστα φίλων μου και δεν απαντώ στα μηνύματά τους. Αν είναι επίμονοι ή πιεστικοί, μιλώ γι' αυτό στους γονείς μου.

10 Ακόμη και αν θελήσω να γνωριστώ με έναν άγνωστο άνθρωπο, με τον οποίο επικοινώνησα για πρώτη φορά στο Δίκτυο, δεν δέχομαι ποτέ να τον συναντήσω από κοντά αν πρώτα δεν ενημερώσω τους γονείς μου. Θα το κουβεντιάσω μαζί τους ώστε να γνωρίζουν γι' αυτόν/αυτήν και να κρίνουν. Αν ο άγνωστος άνθρωπος επιμένει, δε, πως πρέπει να κρατήσουμε τη φιλία μας μυστική ή μου τάζει πράγματα για να συναντηθούμε χωρίς να το ξέρει άλλος, μιλάω αμέσως στους δικούς μου γι' αυτόν.

11 Όταν δημιουργώ προφίλ σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, δεν αναφέρω ποτέ προσωπικά στοιχεία για μένα ή πληροφορίες για την οικογένειά μου. Καταλαβαίνω πως όσα δημοσιοποιώ στις υπηρεσίες αυτές είναι ορατά και προσβάσιμα από πάρα πολλούς άγνωστους ανθρώπους, γι' αυτό και δεν αναφέρω λεπτομέρειες ή οτιδήποτε περισσότερο από τα απαραίτητα. Οι φίλοι και οι φίλες μου, που γνωρίζουν και τους/τις γνωρίζω, ξέρουν ήδη όλα όσα χρειάζονται για να επικοινωνούμε χωρίς προβλήματα.

12

13 ΤΑΞΗ Α ΤΜΗΜΑ Α`1 Άννα Μαρία Χρυσοβαλάντου


Κατέβασμα ppt "ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google