Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
Επιθεωρήτριες Μουσικής Αγωγής: Ερασμία Ρουσιά Λούλα Χαραλάμπους Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Μουσικής

2 Καινοτομίες που εφαρμόζονται στη Δημοτική Εκπαίδευση 1
Εκπαιδευτικά προγράμματα Εκπαιδευτικές συναυλίες. Σεμινάρια και Συνέδρια διατμηματικά και επί σχολικής βάσης. Συνέδρια με δειγματικά μαθήματα. Μικρά και μεγάλα διαθεματικά projects. Διαγωνισμοί εντός του σχολείου. «Καλλιτέχνες στα Σχολεία». Δημιουργία Ιστοσελίδας και ανάρτηση ποικίλου εκπαιδευτικού υλικού.

3 Καινοτομίες που εφαρμόζονται στη Δημοτική Εκπαίδευση 2
Εκπαιδευτικά προγράμματα 1 Σε συνεργασία με το Ίδρυμα της «Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου», με το Ίδρυμα «Φάρος», με παραδοσιακά και άλλα συγκροτήματα: 1. Εκπαιδευτικές συναυλίες με ανάλυση των έργων. 2. Οικογενειακές συναυλίες με συνεργασία με τη Μέση Εκπαίδευση. 3. Επισκέψεις εκτελεστών της ορχήστρας στα σχολεία. Εκπαιδευτικά προγράμματα 2 1. Συμμετοχή σε Φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 2. Συμμετοχή στη μουσική ζωή του τόπου. 3. Μουσικά αφιερώματα στην μνήμη των Μάριου Τόκα και Αχιλλέα Λυμπουρίδη. 4. Μελέτη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

4 Εισηγήσεις για επέκταση των καινοτομιών στη Δημοτική Εκπαίδευση:
Εισαγωγή του Θεσμού του Περιπατητικού Δασκάλου Μουσικής στα Ολοήμερα σχολεία. Δημιουργία δικτύου για επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ σχολείων της Κύπρου και του εξωτερικού. Έναρξη εκπαιδευτικού διαλόγου (φόρουμ στην ιστοσελίδα της Μουσικής) με μαθητές, γονείς, δασκάλους, Υ.Π.Π., καθώς και άλλων φορέων για ανταλλαγή απόψεων. Πρόσβαση σε ψηφιακές μουσικές εγκυκλοπαίδειες στο διαδίκτυο, για παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, και άλλα μουσικά αρχεία. Επαφή με ακαδημαϊκούς φορείς και προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ενημέρωση πάνω στις νέες τάσεις και διδακτικές προσεγγίσεις. Δια-βίου μουσική μάθηση, προγράμματα στην κοινότητα (Ανοιχτό Σχολείο). Προαγωγή πολιτότητας μέσω της Μουσικής Εκπαίδευσης. Ευαισθησία στις ιδιαιτερότητες του σχολικού περιβάλλοντος, σεβασμό στην κοινωνική και πολιτισμική ταυτότητα του κάθε μαθητή.

5 Εισηγήσεις για την ημέρα Δημιουργικότητας στα Δημοτικά Σχολεία
Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Συναυλιών, σεμιναρίων, Παρουσίαση μικρών projects, Βιωματικά εργαστήρια, Κατασκευής αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων – (με λαχανικά ή άλλα υλικά), Θεατρικό παιγνίδι – μουσική και κίνηση, Δημιουργία διαφήμισης και αφίσας, Ενδοσχολικοί διαγωνισμοί με συνθέσεις των παιδιών ή άλλων δημιουργικών εργασιών, Παρουσίαση συγκροτημάτων, «Καλλιτέχνες στα σχολεία», Ατομικές και ομαδικές συνθέσεις.


Κατέβασμα ppt "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google