Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5 ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Σχολείο: 5 ο Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης Τάξη: Α3 Project Ον/μα μαθητών/τριών που θα κάνουν εισήγηση: Αγράδας Παντελής, Αλεξανδρής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5 ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Σχολείο: 5 ο Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης Τάξη: Α3 Project Ον/μα μαθητών/τριών που θα κάνουν εισήγηση: Αγράδας Παντελής, Αλεξανδρής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5 ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Σχολείο: 5 ο Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης Τάξη: Α3 Project Ον/μα μαθητών/τριών που θα κάνουν εισήγηση: Αγράδας Παντελής, Αλεξανδρής Άγγελος, Βουδούρη Βασιλική, Βοσνιάδου Ελευθερία, Γήσης Αλέξανδρος, Γκάγκα Ιωάννα, Γκαργκαλατζίδης Αριστείδης-Ανδρέας, Γρηγοριάδου Ηρώ, Δημητριάδου Βασιλική, Δημοφέρλια Αθηνά, Καραβάνα Διονυσία, Καρανίκου Μαρία, Καραπετρίδου Γιώτα, Κατερινάκης- Κωνσταντινίδης Ιάσων, Κούτσιανου Ανδρονίκη, Λιόλιου Μαγδαληνή, ΜετσάΪ Κλίσιο, Παπαχρήστος Νικόλαος, Σαραφίδης Μιχαήλ. Ον/μα εκπαιδευτικού: Πατήλας Χρήστος «Ένα Σχολείο, μία ιστορία»

2 Εισαγωγή Το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πλέον ιστορικά σχολειά της πόλης, με μια διαδρομή στην εκπαιδευτική ιστορία της αξιολογότατη.

3 Ίδρυση του Ε’ Γυμνασίου Το Ε' Γυμνάσιο Αρρένων είναι θυγατρικό το Α' Γυμνασίου Αρρένων και ιδρύεται το 1936 και πρωτολειτούργησε το έτος 1936-1937 με έξι τάξεις.

4 Μεταφορά στο κτίριο της Β.Όλγας 108 Σχ. έτος 1937-1938 είναι η χρονιά που το σχολείο μεταφέρεται στο κτίριο της Βασ. Όλγας 108.

5 Το Ε’ Γυμνάσιο κατά τη διάρκεια της κατοχής Στα χρόνια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου το κτήριο έγινε φουρνάδικο, στα χρόνια της κατοχής το πήραν οι Γερμανοί, μετά την απελευθέρωση ο ΕΛΑΣ και στη συνέχεια Άγγλοι, πρόσφυγες, στρατιωτική υπηρεσία.

6 Δεκαετία του ’50 Το Ε' Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1950 ήταν το πιο όμορφο σχολικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ένα πραγματικό στολίδι.

7 Δεκαετία του ‘60 Παρά τους νόμους της Χούντας η εργασία και η μαθησιακή διδασκαλία που επιτελείται στο Ε' Γυμνάσιο αυξάνει τη φήμη του. Τα κλασικά και πρακτικά τμήματα του σχολείου έχουν πολύ μεγάλες επιτυχίες στις Ανώτατες σχολές.

8 Δεκαετία του ‘70 Τη δεκαετία του 1970 το σχολείο συνεχίζει την πορεία του. Τον Ιανουάριο του 1976 θεσπίζονται νέες εκπαιδευτικές διατάξεις.Το σχολείο από εξατάξιο Ε' Γυμνάσιο Αρρένων, έχει μετονομαστεί σε Ε' Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης.

9 Δεκαετία του ‘80 Η δεκαετία του 1980 ξεκινά με απεργίες των καθηγητών. Το σχολείο γίνεται πλέον 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, πράγμα που σημαίνει πως φοιτούν αγόρια και κορίτσια. Το σχολείο μετονομάζεται σε 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης το 1986.

10 Δεκαετία του ‘90 Η δεκαετία του 1990 ξεκινά με μία σειρά καταλήψεων από τους μαθητές. Μέχρι τα τέλη του 1999 μετονομάζεται σε 5ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης.Τα τελευταία χρόνια πέρασε αρκετές δυσκολίες. Κινδύνευσε να μην έχει μαθητές..

11 Από το 2000 έως και Σήμερα Τον αγιασμό στο 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2009-2010, παρακολούθησε ο Γιουσέιν Μπόλτ.

12 Η πορεία του Ε’ Λυκείου στο Σήμερα. Το 5 ο Ιστορικό Λύκειο,συνεχίζει την πορεία του και προσφέρει στην κοινωνία της πόλης μας νέους ικανούς να αντιμετωπίζουν τη ζωή.

13 Το τμήμα μας στα πλαίσια του μαθήματος Project θα συνεχίσει την ερευνητική εργασία για το Ιστορικό 5 ο Λύκειο Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και τα αποτελέσματά της θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, την οποία επίσης κατασκευάζουμε.

14 Βιβλιογραφία 1. Μπέσπαρης, Π (νέα έκδοδη ανανεωμένη 2011) Εο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη: Μικρή Φιλολογική Εκδόσεις Μπίμπη 2. Αρχείο 5ου Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης


Κατέβασμα ppt "5 ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Σχολείο: 5 ο Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης Τάξη: Α3 Project Ον/μα μαθητών/τριών που θα κάνουν εισήγηση: Αγράδας Παντελής, Αλεξανδρής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google