Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες

2 Χιόνι πέφτει το Γενάρη, χαρές θα ’ναι
1ος μήνας Ιανουάριος Ο Ιανουάριος ονομάζεται και Γενάρης. Ανταλλάσσουμε ευχές και νιώθουμε ελπίδα και χαρά για τη νέα χρονιά! Παροιμία Χιόνι πέφτει το Γενάρη, χαρές θα ’ναι τον Αλωνάρη.

3 Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει!
2ος μήνας Φεβρουάριος Ο Φεβρουάριος ονομάζεται και Φλεβάρης. Έχει 28 ημέρες! Κάθε τέσσερα χρόνια όμως έχει 29 ημέρες! Παροιμία Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει!

4 Μάρτης είναι, χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει.
3ος μήνας Μάρτιος Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Τα δέντρα βγάζουν τα πρώτα τους φυλλαράκια! Τα χελιδόνια επιστρέφουν στις φωλιές τους! Παροιμία Μάρτης είναι, χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει. .

5 Του Απρίλη η βροχή, κάθε στάλα
4ος μήνας Απρίλιος Απρίλης με τα ρόδα Απρίλης με τις πασχαλιές Απρίλης με βιολέτες Πώς χαίρονται οι καρδιές! Παροιμία Του Απρίλη η βροχή, κάθε στάλα και φλουρί.

6 Ο Μάρτης ρίχνει τη δροσιά κι ο Μάης
5ος μήνας Μάιος Μας ήρθε ο Μάης χαρείτε παιδιά λουλούδια ωραία στεφάνια πολλά! Παροιμία Ο Μάρτης ρίχνει τη δροσιά κι ο Μάης το λουλούδι.

7 Θεριστή, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο.
6ος μήνας Ιούνιος Ο Ιούνιος είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Ονομάζεται και θεριστής, γιατί θερίζουν το σιτάρι που έχει πια ωριμάσει! Παροιμία Θεριστή, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο.

8 Τα δεντράκια είναι βαριά από φρούτα
7ος μήνας Ιούλιος Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας του καλοκαιριού. Αυτό το μήνα οι άνθρωποι πηγαίνουν συνήθως διακοπές στο βουνό ή στη θάλασσα. Παροιμία Τα δεντράκια είναι βαριά από φρούτα και οπωρικά.

9 Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο.
8ος μήνας Αύγουστος Τον Αύγουστο οι μέρες αρχίζουν να μικραίνουν σιγά σιγά. Έχουμε πολλά φρούτα και λαχανικά, καρπούζια και πεπόνια, ροδάκινα κι αχλάδια… Παροιμία Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο.

10 Του Σεπτέμβρη οι βροχές, πολλά καλά
9ος μήνας Σεπτέμβριος Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου! Οι αμπελουργοί μαζεύουν τα σταφύλια και ετοιμάζουν το κρασί της χρονιάς. Ανοίγουν τα σχολεία! Παροιμία Του Σεπτέμβρη οι βροχές, πολλά καλά μας φέρνουν!

11 Οκτώβρης βροχερός, Οκτώβρης καρπερός.
10ος μήνας Οκτώβριος Τον Οκτώβριο αρχίζουν τα πρωτοβρόχια! Οι γεωργοί σπέρνουν τα χωράφια τους! Παροιμία Οκτώβρης βροχερός, Οκτώβρης καρπερός.

12 Νοέμβρη οργώματα και ελιές,
11ος μήνας Νοέμβριος Το Νοέμβριο αρχίζει να κάνει κρύο. Οι μέρες γίνονται πιο μικρές και οι νύχτες μεγαλώνουν. Παροιμία Νοέμβρη οργώματα και ελιές, δεν τελειώνουν οι δουλειές.

13 Δεκέμβριος, Χριστού γέννηση
12ος μήνας Δεκέμβριος Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου, αλλά και ο πρώτος μήνας του χειμώνα! Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα! Παροιμία Δεκέμβριος, Χριστού γέννηση και καλός μας χρόνος.

14 Οι 12 μήνες του χρόνου


Κατέβασμα ppt "Οι μήνες Ένας χρόνος έχει 12 μήνες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google