Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένας χρόνος έχει 12 μήνες. Ο Ιανουάριος ονομάζεται και Γενάρης. Ανταλλάσσουμε ευχές και νιώθουμε ελπίδα και χαρά για τη νέα χρονιά! Χιόνι πέφτει το Γενάρη,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένας χρόνος έχει 12 μήνες. Ο Ιανουάριος ονομάζεται και Γενάρης. Ανταλλάσσουμε ευχές και νιώθουμε ελπίδα και χαρά για τη νέα χρονιά! Χιόνι πέφτει το Γενάρη,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένας χρόνος έχει 12 μήνες

2 Ο Ιανουάριος ονομάζεται και Γενάρης. Ανταλλάσσουμε ευχές και νιώθουμε ελπίδα και χαρά για τη νέα χρονιά! Χιόνι πέφτει το Γενάρη, χαρές θα ’ναι τον Αλωνάρη.

3 Ο Φεβρουάριος ονομάζεται και Φλεβάρης. Έχει 28 ημέρες! Κάθε τέσσερα χρόνια όμως έχει 29 ημέρες! Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει!

4 Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Τα δέντρα βγάζουν τα πρώτα τους φυλλαράκια! Τα χελιδόνια επιστρέφουν στις φωλιές τους! Μάρτης είναι, χάδια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει..

5 Απρίλης με τα ρόδα Απρίλης με τις πασχαλιές Απρίλης με βιολέτες Πώς χαίρονται οι καρδιές! Του Απρίλη η βροχή, κάθε στάλα και φλουρί.

6 Μας ήρθε ο Μάης χαρείτε παιδιά λουλούδια ωραία στεφάνια πολλά! Ο Μάρτης ρίχνει τη δροσιά κι ο Μάης το λουλούδι.

7 Ο Ιούνιος είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Ονομάζεται και θεριστής, γιατί θερίζουν το σιτάρι που έχει πια ωριμάσει! Θεριστή, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο.

8 Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας του καλοκαιριού. Αυτό το μήνα οι άνθρωποι πηγαίνουν συνήθως διακοπές στο βουνό ή στη θάλασσα. Τα δεντράκια είναι βαριά από φρούτα και οπωρικά.

9 Τον Αύγουστο οι μέρες αρχίζουν να μικραίνουν σιγά σιγά. Έχουμε πολλά φρούτα και λαχανικά, καρπούζια και πεπόνια, ροδάκινα κι αχλάδια… Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να ’σουν δυο φορές το χρόνο.

10 Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου! Οι αμπελουργοί μαζεύουν τα σταφύλια και ετοιμάζουν το κρασί της χρονιάς. Ανοίγουν τα σχολεία! Του Σεπτέμβρη οι βροχές, πολλά καλά μας φέρνουν!

11 Τον Οκτώβριο αρχίζουν τα πρωτοβρόχια! Οι γεωργοί σπέρνουν τα χωράφια τους! Οκτώβρης βροχερός, Οκτώβρης καρπερός.

12 Το Νοέμβριο αρχίζει να κάνει κρύο. Οι μέρες γίνονται πιο μικρές και οι νύχτες μεγαλώνουν. Νοέμβρη οργώματα και ελιές, δεν τελειώνουν οι δουλειές.

13 Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου, αλλά και ο πρώτος μήνας του χειμώνα! Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα! Δεκέμβριος, Χριστού γέννηση και καλός μας χρόνος.

14 Οι 12 μήνες του χρόνου


Κατέβασμα ppt "Ένας χρόνος έχει 12 μήνες. Ο Ιανουάριος ονομάζεται και Γενάρης. Ανταλλάσσουμε ευχές και νιώθουμε ελπίδα και χαρά για τη νέα χρονιά! Χιόνι πέφτει το Γενάρη,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google