Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

2 ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Η τρύπα του όζοντος βρίσκεται στην Ανταρκτική!!!
Κάθε χρόνο αναπτύσσεται μία μεγάλη περιοχή χαμηλής συγκέντρωσης όζοντος ή τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική. Η τρύπα αυτή καλύπτει σχεδόν όλη την ήπειρο και έφτασε στο μέγιστό της τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια καταγεγραμμένη τρύπα παρέμεινε μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. WOW!!!!!

3 Είναι μια χώρα και μία ήπειρος. Δύο σε ένα δηλαδή!!
Χα χα χα!!!

4 Είναι η πιο κρύα ήπειρος!!!
Φαίνεται!!!

5 Είναι σαν μια παγωμένη έρημος με πολύ χιόνι!!!
Ναι όντος!!!

6 Στην Ανταρκτική βρίσκονται πάνω από 70 λίμνες στη βάση του ηπειρωτικού προκαλύμματος.
Η Ανταρκτική χωρίζεται στα δύο από τα Υπερεντατικά Όρη κοντά στο λαιμό μεταξύ της Θάλασσας Ρος και της Θάλασσας Γουέντελ. Το τμήμα δυτικά της θάλασσας Γουέντελ και ανατολικά της Θάλασσας Ρος ονομάζεται Δυτική Ανταρκτική και το υπόλοιπο Ανατολική Ανταρκτική, επειδή χοντρικά αντιστοιχούν στο δυτικό και το ανατολικό ημισφαίριο σε σχέση με τον μεσημβρινό του Γκρήνουιτς.

7 Βιοποικιλία Στην Ανταρκτική ζουν πολύ λίγα εδαφιαία σπονδυλωτά.Μεταξύ των ασπόνδυλων που ζουν στην ήπειρο περιλαμβάνονται μικροσκοπικά ακάρεα όπως το Alaskozetes antarcticus, ψείρες, νηματώδη, βραδύπορα, τροχόζωα, κριλ και Κολλέμβολα. Το ανίκανο να πετάξει νηματόκεροBelgica antarctica, με μέγεθος έως και 6 mm, είναι το μεγαλύτερο καθαρά εδαφιαίο ζώο της Ανταρκτικής. Το πτηνό Pagodroma nivea είναι ένα από μόνο τρία που αναπαράγονται αποκλειστικά στην Ανταρκτική.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google