Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη; Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη; Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη Οι αναφορές των προφητών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη; Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη; Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη Οι αναφορές των προφητών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη; Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη; Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη Οι αναφορές των προφητών στον Μεσσία Οι αναφορές των προφητών στον Μεσσία Οι αναφορές των προφητών στον Μεσσία Οι αναφορές των προφητών στον Μεσσία Ο σκοπός της άφιξης του Ιησού Χριστού Ο σκοπός της άφιξης του Ιησού Χριστού Ο σκοπός της άφιξης του Ιησού Χριστού Ο σκοπός της άφιξης του Ιησού Χριστού Η σημασία των Χριστουγέννων στην Παλαιά Διαθήκη Η σημασία των Χριστουγέννων στην Παλαιά Διαθήκη Η σημασία των Χριστουγέννων στην Παλαιά Διαθήκη Η σημασία των Χριστουγέννων στην Παλαιά Διαθήκη Πηγές Πηγές Πηγές

4 Διαθήκη σημαίνει συμφωνία μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Η Παλαιά Διαθήκη, αναφέρεται στη συμφωνία Θεού-Ισραήλ, πριν την γέννηση του Μεσσία. Είναι αχώριστα ενωμένη με την Καινή Διαθήκη, αφού αναφέρεται στην πιο πρόσφατη συμφωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Θεού και του Ιησού Χριστού.

5 Η άφιξη του Μεσσία στην γη, είχε αναφερθεί πολύ καιρό πριν την πραγματοποίησή της. Προφήτες, όπως ο Ησαΐας, ο Δανιήλ, ο Μιχαίας, ο Βαλαάμ κ.α., προφήτευσαν τον ερχομό ενός θείου ανθρώπου, ο οποίος θα ευλογούσε όλη την ανθρωπότητα με τις πράξεις του. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο ίδιος ο Υιός του Θεού.

6 Ο σκοπός του Μεσσία ήταν να διευκρινίσει, να διασαφηνίσει και να μας υπενθυμίσει το περιεχόμενο της Παλαιάς Διαθήκης, καθώς επίσης να μας υποδείξει τον δρόμο του Θεού αφήνοντάς μας όμως το περιθώριο της επιλογής του δρόμου που θα ακολουθήσουμε. ‘Ο Χριστός με την διδασκαλία και τη ζωή του ερμήνευσε στους ανθρώπους τα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης. Τους έκανε να δουν τα παλιά με καινούρια μάτια. Ο σκοπός του έργου Του συνοψίζεται στο κείμενο της γνωστής τοιχογραφίας, του Χριστού Αντιφωνητή : ‘Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολούθων εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία, αλλ’έξει το φως της ζωής’.

7 Τα Χριστούγεννα σήμαναν την αρχή μιας νέας εποχής, κατά την οποία θα συμπληρωνόταν το νόημα του περιεχομένου της Παλαιάς Διαθήκης, κάνοντάς την πιο κατανοητή στους ανθρώπους. Η Γέννηση του Χριστού, η ζωή του, η διδασκαλία του, τα κηρύγματα των μαθητών του σε όλο τον κόσμο, στάθηκαν πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή της Καινής Διαθήκης και επομένως την ολοκλήρωση της Αγίας Γραφής.

8 http://www.rel.gr/photo/albums/userpics/10039/normal_7~0.jpg Σχολικό βιβλίο θρησκευτικών Α’ Γυμνασίου ISBN 978-960-06-2666-7 http://anthologio.files.wordpress.com/2011/12/clip_image002182.jpg?w=264&h=499 http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-A109/294/2068,7263/images/img1_13.jpg http://news.sporeas.com/wp-content/uploads/2012/12/The-Holy-Bible_1-400x284.jpg http://www.impantokratoros.gr/dat/E1E3FD26/%5Bel%5Dimage1.png?635562499084587500 http://i173.photobucket.com/albums/w58/Gailtoo/Nativity.jpg http://www.heal-link.gr/demo/tgcl_2.png

9


Κατέβασμα ppt "Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη; Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη; Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη Πού αναφέρεται η Παλαιά Διαθήκη Οι αναφορές των προφητών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google