Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι
ένα αυτοαναπαραγόμενο και κακόβουλο πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο χρησιμοποιεί δίκτυο υπολογιστών για να στείλει αντίγραφα του εαυτού του σε άλλους κόμβους (υπολογιστές του δικτύου) και μπορεί να το πράξει χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε κενά ασφαλείας του υπολογιστή προορισμού

2 ΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Οι ιοί σκουλήκια αποκτούν προσπέλαση στο βιβλίο διευθύνσεων του υπολογιστή (όπου κρατούνται οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις οποίες επικοινωνεί ο χρήστης του υπολογιστή) και αποστέλλει μολυσμένα μηνύματα. Αρκετές φορές χρησιμοποιούν σαν αποστολέα ένα όνομα από το βιβλίο διευθύνσεων. Όσοι παραλήπτες ανοίξουν το ηλεκτρονικό μήνυμα μολύνονται. Η διάδοση των ιών worm με αυτή τη μέθοδο είναι αστραπιαία. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε δύο ιούς σκουλήκια τον Blaster και τον Sobig.

3 Δούρειος Ιππος ο δούρειος ίππος (trojan horse ή απλά trojan) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα που ξεγελάει τον χρήστη και τον κάνει να πιστεύει ότι εκτελεί κάποια χρήσιμη λειτουργία ενώ στα κρυφά εγκαθιστά στον υπολογιστή του άλλα κακόβουλα προγράμματα. Το όνομά του προκύπτει από την Ιλιάδα του Ομήρου, όπου αναγράφεται ότι ο Οδυσσέας εμπνεύστηκε την κατασκευή ενός ξύλινου αλόγου, στην κοιλιά του οποίου κρύβονταν Αχαιοί πολεμιστές.

4 spyware-addware Αν και από τη φύση τους δεν είναι πάντα «κακόβουλα», τα κατασκοπευτικά προγράμματα προκαλούν σημαντική βλάβη στα νόμιμα προγράμματα, στην απόδοση του δικτύου και στην παραγωγικότητα των εργαζομένων. Μία «παράπλευρη» συνέπεια της εισβολής των spyware στους υπολογιστές είναι η σώρευση παραπόνων των χρηστών στους διαχειριστές των δικτύων για αναδυόμενα παράθυρα (pop-ups), για δυσλειτουργία εφαρμογών και για χαμηλή απόδοση των υπολογιστών. η δυνατότητα των κατασκοπευτικών προγραμμάτων να καταγράφουν οτιδήποτε πληκτρολογούμε, να «σαρώνουν» τους σκληρούς δίσκους και να αλλάζουν τις ρυθμίσεις του συστήματος και του μητρώου των υπολογιστών

5 Stelth virus Αυτοί οι ιοί είναι ουσιαστικά αυτό λέει και το όνομα τους. Δεν εντοπίζονται καθόλου εύκολα από τα anti-virus, καθώς κρύβονται από αυτά. Μόλις καταλάβουν ότι ένα πρόγραμμα anti-virus ξεκίνησε το scanning, αποκαθιστούν προσωρινά το αρχείο που είχαν μολύνει και μόλις τελειώσει το scanning το ξανά-μολύνουν (tunneling).

6 2ο εσπερινό επάλ Μια εργασία για τα Λειτουργικά Συστήματα Μαθητές:
Τσεργαλής Χριστόφορος Μπουκουβάλα Αλεξία Υπεύθυνη καθηγήτρια:Γκίκα Ευγενία Σχολικό έτος:


Κατέβασμα ppt "WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google