Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΡΙΣΜΟΣ....  Με λίγη διαίσθηση, τα μηνύματα εξαπάτησης αναγνωρίζονται εύκολα.  Συχνά επίκεινται τρομερές συνέπειες, αν ο παραλήπτης δεν ενεργήσει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΡΙΣΜΟΣ....  Με λίγη διαίσθηση, τα μηνύματα εξαπάτησης αναγνωρίζονται εύκολα.  Συχνά επίκεινται τρομερές συνέπειες, αν ο παραλήπτης δεν ενεργήσει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΡΙΣΜΟΣ...

2

3  Με λίγη διαίσθηση, τα μηνύματα εξαπάτησης αναγνωρίζονται εύκολα.  Συχνά επίκεινται τρομερές συνέπειες, αν ο παραλήπτης δεν ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται στο μήνυμα. Αν τηρήσει τις οδηγίες, θα ανταμειφθεί μεταξύ άλλων με δώρα και χρήματα.

4  Όσον αφορά την ασφάλεια, συχνά υποστηρίζεται ότι το κακόβουλο λογισμικό στο οποίο αναφέρεται το μήνυμα δεν μπορεί να ανιχνευθεί από κανένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον κόσμο. Στην περίπτωση αυτή όμως, πως θα ήταν δυνατό να γνωρίζει κανείς για την ύπαρξη του υποτιθέμενου ιού;

5  O χρήστης ενεργοποιεί το ψευδο-antivirus όταν για πρώτη φορά ειδοποιείται ότι το σύστημά του απειλείται, με μόνη επιλογή να συμφωνήσει (ΟΚ) για τη διενέργεια ανίχνευσης ιών.  Εάν ο χρήστης συμφωνήσει (και δεν κλείσει το παράθυρο), φαίνεται να ενεργοποιείται αναζήτηση ιών εντός του Windows Explorer στα Windows.

6

7 Αφού μολυνθούν υπάρχουσες επίσημες ιστοσελίδες ή/και ανέβουν στο Διαδίκτυο οι δικές τους, αρκεί μια επίσκεψη για να μολυνθεί το σύστημα του χρήστη, ακόμα κι αν έχει προστασία από αληθινό antivirus. Αυτό επιτυγχάνεται από τη συνεχή δημιουργία παραλλαγών του αρχικού κώδικα, ώστε να αποφεύγεται η ταύτισή του με την πρώτη εκδοχή που έχουν ήδη συμπεριλάβει στις μαύρες λίστες τους οι εταιρείες antivirus.

8 . Χρησιμοποιείτε antivirus από αξιόπιστους δημιουργούς 2. Εάν κατεβάζετε το πρόγραμμα από το Διαδίκτυο, ελέγξτε την αξιοπιστία του -επιλέγετε γνωστές πηγές 3. Ενημερώνετε όποτε απαιτείται το λειτουργικό σας αλλά και τον browser 4. Μην ακολουθείτε απερίσκεπτα παραπομπές. Συνήθως, αυτές οι μέθοδοι εξαπάτησης οδηγούν σε διευθύνσεις που φέρουν λέξεις-κλειδιά σχετικά με τα antivirus 5. Προσέξτε την ορθογραφία και άλλα λάθη στα μηνύματα. Συνήθως, είναι ανορθόγραφα ή έχουν πολλά κενά μεταξύ των λέξεων κ.ά. 6. Ένα γνήσιο αναδυόμενο μήνυμα των Windows θα εμφανιζόταν στην γλώσσα που έχετε επιλέξει για το λειτουργικό σας -εάν έχετε εγκαταστήσει ελληνικά Windows δεν θα εμφανιζόταν το μήνυμα στην αγγλική ή άλλη γλώσσα.

9


Κατέβασμα ppt "ΟΡΙΣΜΟΣ....  Με λίγη διαίσθηση, τα μηνύματα εξαπάτησης αναγνωρίζονται εύκολα.  Συχνά επίκεινται τρομερές συνέπειες, αν ο παραλήπτης δεν ενεργήσει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google