Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου. Παρουσίαση 3/2/2012.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου. Παρουσίαση 3/2/2012."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου. Παρουσίαση 3/2/2012

2 ΘΕΜΑ: Προσελήνωση 1969: ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ

3 Εργάστηκαν και παρουσιάζουν : ΣΤΑΘΗΣ ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΡΑΠΤΗ

4 Neil Armstrong: Commander. Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1930. Σπούδασε αεροναυτική και αεροδιαστημική. ______________________________ Buzz Aldrin: Lunar Module Pilot. Γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1930. Σπούδασε στην στρατιωτική ακαδημία.

5 Michael Collins: Command Module Pilot Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1930 Σπούδασε στη στρατιώτικη ακαδημία.

6 Τι πιστεύουν οι μαθητές του Λυκείου για το αν προσεληνωθήκαμε το 1969;

7 1.Πιστεύω ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μεν, αλλά όχι το 1969 2.Όπως όλη η επιστημονική κοινότητα, πιστεύω ότι η προσελήνωση έγινε πράγματι το 1969. 3.Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι όντως οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν το 1969. 4.Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μετά το 1969.

8 Ανάμεσα στα δύο φύλα, τα πράγματα διαφοροποιούνται Τα αγόρια: 1.Πιστεύω ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μεν, αλλά όχι το 1969 2.Όπως όλη η επιστημονική κοινότητα, πιστεύω ότι η προσελήνωση έγινε πράγματι το 1969. 3.Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι όντως οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν το 1969. 4.Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μετά το 1969.

9 Τα κοριτσια 1.Πιστεύω ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μεν, αλλά όχι το 1969 2.Όπως όλη η επιστημονική κοινότητα, πιστεύω ότι η προσελήνωση έγινε πράγματι το 1969. 3.Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι όντως οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν το 1969. 4.Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μετά το 1969.

10

11 1) Όταν οι αστροναύτες τοποθετούν την αμερικάνικη σημαία αυτή κυματίζει Η σημαία κρατιέται ψηλά από ένα οριζόντιο κοντάρι και κινείται απλά όταν ξεδιπλωθεί επειδή ο πόλος έχει σταθεροποιηθεί από τους αστροναύτες. Ο πόλος της σημαίας είναι ελαφρύς, από εύκαμπτο αλουμίνιο και συνεχίζει να δονείται ακόμα και αφού έχουν φύγει οι αστροναύτες, δίνοντας την εντύπωση ότι κυματίζει στον αέρα.

12

13 2)Τα αστέρια δεν είναι ορατά στις φωτογραφίες που έχουν παρθεί από το διαστημοπλοιο από την επιφάνεια του φεγγαριού. Ο Apollo κατέφτασε κατά τη διάρκεια του σεληνιακού πρωινού με τον Ήλιο να φωτίζει και να ανακλάται πάνω στη σεληνιακή επιφάνεια. Τα αστέρια δεν είναι αρκετά φωτεινά για να μπορούν να εντοπιστούν στις φωτογραφίες

14

15 3) Δεν υπάρχουν ορατοί κρατήρες στις φωτογραφίες που πάρθηκαν κατά την προσελήνωση. Η προσελήνωση γίνεται πάνω σε στερεή πέτρα καλυμμένη από σεληνιακή σκόνη οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθούν κρατήρες.

16 4) Το διαστημόπλοιο ζυγίζει τουλάχιστον 17 τόνους και βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια της άμμου. Στο ίδιο σημείο υπάρχουν πατημασιές δίπλα από τους αστροναύτες. Το στρώμα της σεληνιακής σκόνης είναι αρκετά λεπτό, έτσι και η σεληνάκατος επικάθεται πάνω σε στερεά πετρώματα. Ενώ οι κινητήρες –κατά την προσελήνωση «σήκωσαν» σκόνη, η οποία γρήγορα ξαναέπεσε στο έδαφος και βρέθηκε κάτω από τα πόδια των αστροναυτών όταν ξεκίνησαν την εξερεύνηση της σελήνης.

17 5) Οι πατημασιές στη σεληνιακή σκόνη, απουσία υγρασίας ή ατμόσφαιρας ή ισχυρή βαρυτικής έλξης, είναι «περιέργως» πολύ καλά διατηρημένες. Η έλλειψη ατμόσφαιρας άρα και ανέμου στη σελήνη, εξηγεί το γεγονός ότι οι πατημασιές από ξερή σεληνιακή σκόνη δεν θα «σβηστούν» από τον άνεμο, όπως θα συνέβαινε για παράδειγμα στον πλανήτη μας τη Γη.

18

19

20 6) Όταν «απογειώνεται» η σεληνάκατος δεν μπορεί κανείς να δει καθόλου φλόγα. Η σεληνάκατος είναι γεμισμένη με ένα καύσιμο το οποίο δεν μπορεί να παραγάγει ορατή φλόγα.

21 7) Οι αστροναύτες δεν θα μπορούσαν να έχουν επιζήσει από ένα τέτοιο το ταξίδι, λόγω της υπερβολικής έκθεσής τους στην ραδιενέργεια από την ζώνη Van Allen. Πρόκειται για ισχυρισμό των Ρώσων κοσμοναυτών. Το μικρό διάστημα που απαιτείται για να διασχίσει κανείς τη συγκεκριμένη ζώνη, σε συνδυασμό με την ισχυρή προστασία του διαστημοπλοίου σημαίνει ότι δεν θα υπήρξε ιδιαίτερη έκθεση σε ραδιενέργεια.

22 8) Οι πέτρες που συλλέχτηκαν από τη Σελήνη είναι ίδιες με αυτές που συλλέχτηκαν από κάποια πειράματα στην Ανταρκτική. Κάποιες σεληνιακές πέτρες έχουν βρεθεί στη Γη, αλλά όλα είναι μετέωρα που έχουν «καεί» λόγω της τριβής κατά την είσοδό τους στη γήινη ατμόσφαιρα. Επιστήμονες γεωλόγοι έχουν επιβεβαιώσει ότι οι πέτρες του Αpollo προέρχονται όντως απευθείας και ατόφιες από Σελήνη, διαμέσου ανθρώπων.

23 9) Οι σκιές δεν είναι παράλληλες, παρ’ όλο που προέρχονται από μία μόνο πηγή φωτός -τον ήλιο-.

24

25

26

27

28

29 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου. Παρουσίαση 3/2/2012."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google