Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στοιχεία Βιβλιοθήκης. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας δραστηριοποιείται στο νησί της Κέρκυρας από το 1800. Πολύτιμες συλλογές έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στοιχεία Βιβλιοθήκης. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας δραστηριοποιείται στο νησί της Κέρκυρας από το 1800. Πολύτιμες συλλογές έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στοιχεία Βιβλιοθήκης

2 Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας δραστηριοποιείται στο νησί της Κέρκυρας από το 1800. Πολύτιμες συλλογές έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί στον χώρο της.

3 Ο Πόλεμος αλλά και άλλοι παράγοντες εξωτερικοί με τη Βιβλιοθήκη σημάδεψαν τη δράση της. Μεγάλες καταστροφές είχαν σαν αποτέλεσμα οι συλλογές αυτές να καταστραφούν. Παρ' αυτά, μέσω της αγάπης και δωρεάς των Κερκυραίων δημιουργήθηκε από την αρχή πάλι η συλλογή της.

4 Σήμερα η Βιβλιοθήκη έχει να υπερηφανεύεται για τα πολλά μέλη της (πάνω από 13.000 με ενεργούς περισσότερους από 5.000) και για την εξυπηρέτηση που παρέχει (περισσότερους από 20.000 δανεισμούς).

5 Ο τίτλος Ιστορική δεν της έχει αποδοθεί χαριστικά. Πέραν του γεγονότος πως λειτουργεί αδιάλειπτα επί τρεις αιώνες, έχει στην κατοχή της βιβλία ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, με τα παλαιότερα να χρονολογούνται από το 1480.

6 Αν και σήμερα πρέπει να θεωρείται παλαιό, παρ' αυτά η Βιβλιοθήκη διαθέτει κέντρο Πληροφόρησης άρτια εξοπλισμένο, με τρεις υπολογιστές ειδικά προσαρμοσμένους για ΑΜΕΑ.

7 Το καμάρι της Βιβλιοθήκης δεν είναι άλλο από την Επτανησιακή συλλογή, χώρο που αποτελεί αφετηρία για έρευνα στον χώρο της Ιστορίας της Επτανήσου και δει της Κέρκυρας.

8 Μία από τις δράσεις που έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται στο μέσο της υλοποίησής της, είναι η δημιουργία Μουσικού Αρχείου με παρτιτούρες από Κερκυραίους Δημιουργούς και Συνθέτες. Συνεργάτης της Βιβλιοθήκης σε αυτή τη δράση είναι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τα τμήματα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας & Μουσικών Σπουδών να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια και γνώσεις.

9 Μία αίθουσα της Βιβλιοθήκης έχει αφιερωθεί στην Αμερικανική Γωνιά, που μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, έχει βοηθήσει σημαντικά τη Βιβλιοθήκη με υλικοτεχνική υποδομή, σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικά. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται και συλλογές από τη Γαλλία και Γερμανία.

10 Η καρδιά της Βιβλιοθήκης είναι το Παιδικό Τμήμα. Παρά τις όποιες αδυναμίες, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας της Βιβλιοθήκης, είναι ένας χώρος που παρέχει χαρά και δημιουργικότητα.

11 Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που ως εκπαιδευτικός Φορέας, παρέχει επί πολλά χρόνια τεχνογνωσία και διαθέτει τους φοιτητές του στη Βιβλιοθήκη για εθελοντική εργασία και πρακτική άσκηση.

12 Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στις τέσσερις εθελόντριες κυρίες της Βιβλιοθήκης, που επί σειρά ετών βοηθούν στην καταλογογράφηση των Βιβλίων, στην πιο σημαντική και δύσκολη δουλειά της Βιβλιοθήκης.

13 Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει γίνει ψηφιοποίηση 1679 βιβλίων και τεκμηρίων τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης.

14 Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, έχει ανοίξει την αίθουσα εκδηλώσεων για το κοινό και υλοποιεί στο χώρο της εκδηλώσεις, εκθέσεις και ομιλίες.

15 Κάθε χρόνο, από το νηπιαγωγείο μέχρι και τα λύκεια, μαθητές όλων των ηλικιών με τους καθηγητές τους επισκέπτονται το χώρο της Βιβλιοθήκης και ξεναγούνται σε αυτόν.

16

17 Ομάδα εργασίας Fantastic Five Μαρία-Στέλλα Τσιανγκπρόμ Στέφανος Λώλος Βαγγέλης Παπαδόπουλος Ηλίας Σουέρεφ Αλέξανδρος Χαρίρ


Κατέβασμα ppt "Στοιχεία Βιβλιοθήκης. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας δραστηριοποιείται στο νησί της Κέρκυρας από το 1800. Πολύτιμες συλλογές έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google