Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

25 Η ΜΑΡΤΊΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ  Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "25 Η ΜΑΡΤΊΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ  Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 25 Η ΜΑΡΤΊΟΥ

2 ΙΣΤΟΡΙΚΟ  Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από μια σειρά εξεγέρσεων που άρχισαν από τον 15 ο αιώνα. Προετοιμάστηκε από την Φιλική Εταιρία τα μέλη της οποίας δημιούργησαν επαναστατικές εστίες από την Μολδοβλαχία μέχρι την Κρήτη. Στην επιτυχία της συνέβαλε και το κίνημα του Ελληνικού Διαφωτισμού που αναπτύχθηκε από τον 18 ο αιώνα. Στις περιοχές που επαναστάτησαν συγκαταλέγονται η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, περιοχές της Μακεδονίας και η Κύπρος. Παρά την προσπάθεια καταστολής από τη πλευρά του Σουλτάνου, η επανάσταση κατάφερε να επιζήσει οδηγώντας μετά από μία σειρά διεθνών συνθηκών μεταξύ 1827 και 1832 στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Φιλική Εταιρία Μολδοβλαχία Κρήτη Πελοπόννησος Στερεά Ελλάδα Αιγαίου Κρήτη Ηπείρου Θεσσαλίας Μακεδονίας Κύπρος  Η Ελληνική επανάσταση υπήρξε από τα σημαντικότερα γεγονότα του 19 ου αιώνα. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της Δυτικής Ευρώπης, προκάλεσε τη διάλυση της Ιεράς Συμμαχίας, ενέπνευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες της δύσης και γέννησε το κίνημα του Φιλελληνισμού. Φιλελληνισμού  Η περίοδος είναι ευρέως γνωστή στην σύγχρονη Ελλάδα με τον όρο " επανάσταση του 21", και η επέτειος εορτασμού της έναρξής της είναι η 25 η Μαρτίου, ημέρα επίσημης αργίας για το Ελληνικό κράτος.25 η Μαρτίου Ελληνικό κράτος

3 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

4 ΚΑΝΑΡΗΣ

5 ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ

6 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ

7  http://www.youtube.com/watch?v=3gjwhu8YMso http://www.youtube.com/watch?v=3gjwhu8YMso

8 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗ


Κατέβασμα ppt "25 Η ΜΑΡΤΊΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ  Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google