Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γενικές αρχές Για να μπορέσει το επίπεδο δικτύου να παραδώσει ένα πακέτο, πρέπει να συνεργαστούν οι κόμβοι που παρεμβάλονται ανάμεσα στον αποστολέα και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γενικές αρχές Για να μπορέσει το επίπεδο δικτύου να παραδώσει ένα πακέτο, πρέπει να συνεργαστούν οι κόμβοι που παρεμβάλονται ανάμεσα στον αποστολέα και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γενικές αρχές Για να μπορέσει το επίπεδο δικτύου να παραδώσει ένα πακέτο, πρέπει να συνεργαστούν οι κόμβοι που παρεμβάλονται ανάμεσα στον αποστολέα και τον λήπτη. Το σύνολο των κόμβων που συνεργάζονται ονομάζεται επικοινωνιακό υποδίκτυο

2 Επικοινωνιακό υποδίκτυο Οι κόμβοι 1,2,3,4,6 και 7 αποτελούν το επικοινωνιακό υποδίκτυο του παρακάτω wan

3 Γενικές αρχές Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα πακέτα εξαρτάται από παράγοντες όπως η φόρτιση των γραμμών, η συντομία λόγω απόστασης κλπ Οι υπηρεσίες που προσφέρει το επίπεδο δικτύου είναι: α) υπηρεσίες χωρίς σύνδεση β) υπηρεσίες προσανατολισμένες σε σύνδεση

4 Οργάνωση επικοινωνιακού υποδικτύου Το επικοινωνιακό υποδίκτυο μπορεί να είναι οργανωμένο και να προωθεί τα πακέτα με βάση τους εξής τρόπους: α) νοητά κυκλωματα (virtual circuits) β) αυτοδύναμα πακέτα (datagrams)

5 Νοητά κυκλώματα (virtual circuits) Χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες με σύνδεση Όλα τα πακέτα ακολουθούν την ίδια διαδρομή Κάθε κόμβος του επικοινωνιακού υποδικτύου διατηρεί πίνακα, για κάθε νοητό κύκλωμα, με τα εξής στοιχεία: α) αριθμός εισερχόμενου νοητού κυκλώματος, β) γραμμή εισόδου, γ) αριθμός εξερχόμενου νοητού κυκλώματος και δ) γραμμή εξόδου

6 Νοητά κυκλώματα (virtual circuits)

7 Αυτοδύναμα πακέτα (datagrams) Στα υποδίκτυα αυτοδύναμων πακέτων δεν επιλέγεται εξ αρχής η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα πακέτα. Το κάθε ένα πακέτο ακολουθεί δική του διαδρομή για να φτάσει στον προορισμό του. Οι κόμβοι διατηρούν πίνακες με τις γραμμές που πρέπει να προωθηθούν τα πακέτα για κάθε πιθανό προορισμό.


Κατέβασμα ppt "Γενικές αρχές Για να μπορέσει το επίπεδο δικτύου να παραδώσει ένα πακέτο, πρέπει να συνεργαστούν οι κόμβοι που παρεμβάλονται ανάμεσα στον αποστολέα και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google