Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Με τον όρο ανακύκλωση εννοούμε την διαδικασία ανάκτησης προϊόντων και υλικών από τα αστικά σκουπίδια της βιομηχανίας καθώς και από τα κατεστραμμένα προϊόντα και την επαναχρησιμοποίηση τους από τη βιομηχανία για την παραγωγή καινούριων . Η ανακύκλωση συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην διατήρηση ενός περιβάλλοντος καθαρού ενώ προσφέρει και πολλές καινούριες θέσεις εργασίας . Στην ανακύκλωση μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι ,αρχικά με την χρήση προϊόντων που ανακυκλώνονται και στην συνέχεια με την απόρριψη τους σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους για χαρτί , γυαλί ,αλουμίνιο κτλ.

3 ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

4 ΠΡΟΛΗΨΗ Η πρόληψη παραγωγής αποβλήτων γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στον σχεδιασμό της πολιτικής διαχείρισης αποβλήτων.

5 ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ Η επανάχρηση επίπλων και ρούχων που διαφορετικά θα απορρίπτονταν έχει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσφέρει αγαθά σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

6 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 15 συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης για ένα μεγάλο εύρος προϊόντων.

7 ΑΝΑΚΤΗΣΗ Η ανάκτηση αφορά κυρίως την αποτέφρωση των αποβλήτων την παραγωγή ηλεκτρισμού, ατμού και θέρμανσης για οικιακή χρήση.

8 ΑΠΟΡΡΙΨΗ Η απόρριψη σε χώρους υγειονομικής ταφής είναι η τελευταία λύση στην ιεραρχία διαχείρισης των αποβλήτων.

9 ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΑΛ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Οι μαθητές της ομάδας: Τσούκας Γιάννης Τσούκας Στάθης Γουρούνας Γιάννης Μαρκεσίνη Ελένη Ράπτης Δημήτρης


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google