Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τρόποι Αντιμετώπισης της Μετανάστευσης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τρόποι Αντιμετώπισης της Μετανάστευσης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τρόποι Αντιμετώπισης της Μετανάστευσης
Μαθητές: Δημήτρης Μαυραντώνης Ανατόλ Λαγκαδάς Παναγιώτης Σιμιτσής

2 Μετανάστευση Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται στην εκούσια και μη γεωγραφική μετακίνηση ανθρώπων, είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες. Ο κύριος λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους σε αυτή τους την απόφαση είναι το χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

3 1ον:Να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.
Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί, με την προϋπόθεση το κράτος να τους παρέχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, ώστε να μπορούν να εξασφαλιστούν οι ανάγκες τους.(ιατρική περίθαλψη, στέγη, τροφή)‏

4 2ον:Να ανοίξουν θέσεις εργασίας
Για να έρθει εις πέρας αυτό, χρειάζεται να δημιουργηθούν μεγάλες βιομηχανίες όπου θα απαιτείται πλήθος εργατικού δυναμικού. Επίσης ένας άλλος τρόπος για να ανοίξουν θέσεις εργασίας είναι να διαμορφωθούν προγράμματα απασχόλησης που θα τους δίνουν την ευκαιρία να αναγνωριστούν στον επαγγελματικό τους τομέα.

5 3ον:Ισότητα μεταξύ ντόπιων και μεταναστών
Αυτό το μέτρο έχει ως στόχο την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πιο συγκεκριμένα την αποφυγή φαινομένων βίας.(κοινωνικός αποκλεισμός, ρατσιστικά φαινόμενα κ.α)‏

6 Λαθρομετανάστευση Αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται με την λαθραία μετακίνηση πληθυσμών από χώρα σε χώρα. Οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση αναγκάζονται να αφήσουν την πατρίδα τους, κυρίως λόγω πολεμικών συρράξεων, οικονομικών προβλημάτων κ.α

7 1ον:Ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων(θάλασσας και ξηράς)‏
Αυτό έχει ως στόχο την καλύτερη προστασία τη χώρας από τέτοιες καταστάσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση αυτών των περιστατικών. Έτσι τα αρμόδια όργανα προστασίας καλούνται να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά αυτό το θέμα.

8 2ον:Εθελούσιος επαναπατρισμός
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτεί η χώρα προκειμένου ένα πλήθος μεταναστών να επιστρέψει στην χώρα όπου ανήκει. Τους παρέχει ένα χρηματικό ποσό, το οποίο τους καλύπτει το εισιτήριο επιστροφής και διάφορες άλλες ανάγκες.

9 3ον:Πολιτικό άσυλο Αυτό το προνόμιο έχει χορηγηθεί στα άτομα, τα οποία ζουν κάτω από δικτατορικά καθεστώτα. Έτσι η πολιτεία τους προσφέρει προστασία μακριά από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

10 Εικόνες για τα δύο είδη μετανάστευσης


Κατέβασμα ppt "Τρόποι Αντιμετώπισης της Μετανάστευσης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google