Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παραγωγή και διάδοση του ήχου Πώς παράγονται οι ήχοι; Η ρίγα τρέμει ( πάλλεται) Η ρίγα τρέμει ( πάλλεται) Ακούγεται κάποιος ήχος όσο πάλλεται η ρίγα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παραγωγή και διάδοση του ήχου Πώς παράγονται οι ήχοι; Η ρίγα τρέμει ( πάλλεται) Η ρίγα τρέμει ( πάλλεται) Ακούγεται κάποιος ήχος όσο πάλλεται η ρίγα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Παραγωγή και διάδοση του ήχου

3 Πώς παράγονται οι ήχοι; Η ρίγα τρέμει ( πάλλεται) Η ρίγα τρέμει ( πάλλεται) Ακούγεται κάποιος ήχος όσο πάλλεται η ρίγα. Ακούγεται κάποιος ήχος όσο πάλλεται η ρίγα. Στην αρχή οι κινήσεις είναι έντονες και στη συνέχεια αδυνατίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο. Στην αρχή οι κινήσεις είναι έντονες και στη συνέχεια αδυνατίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο. Όταν ακουμπήσουμε τη ρίγα σταματά να πάλλεται και σταματά και ο ήχος. Όταν ακουμπήσουμε τη ρίγα σταματά να πάλλεται και σταματά και ο ήχος.

4 Το λαστιχάκι πάλλεται – κάνει παλμικές κινήσεις. Το λαστιχάκι πάλλεται – κάνει παλμικές κινήσεις. Όσο πάλλεται ακούγεται κάποιος ήχος. Όσο πάλλεται ακούγεται κάποιος ήχος. Στην αρχή οι κινήσεις είναι έντονες και μετά αδυνατίζουν – το ίδιο και ο ήχος. Στην αρχή οι κινήσεις είναι έντονες και μετά αδυνατίζουν – το ίδιο και ο ήχος. Μόλις ακουμπήσουμε το λαστιχάκι σταματά να κάνει παλμικές κινήσεις και σταματά και ο ήχος. Μόλις ακουμπήσουμε το λαστιχάκι σταματά να κάνει παλμικές κινήσεις και σταματά και ο ήχος. Πώς παράγονται οι ήχοι;

5 Συμπέρασμα: Οι ήχοι παράγονται από τις παλμικές κινήσεις των σωμάτων. Όταν σταματήσουν οι παλμικές κινήσεις σταματούν και οι ήχοι.

6 Πώς διαδίδονται οι ήχοι; Οι ήχοι διαδίδονται με κύματα, που ονομάζονται ηχητικά κύματα και ταξιδεύουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

7 Τι παθαίνει ένα σώμα όταν τα ηχητικά κύματα χτυπήσουν σ’αυτό; Όταν τα ηχητικά κύματα χτυπήσουν σ’ένα σώμα το αναγκάζουν να κάνει παλμικές κινήσεις. Όσο πιο δυνατός είναι ο ήχος τόσο μεγαλύτερες είναι οι παλμικές κινήσεις που κάνει το σώμα.


Κατέβασμα ppt "Παραγωγή και διάδοση του ήχου Πώς παράγονται οι ήχοι; Η ρίγα τρέμει ( πάλλεται) Η ρίγα τρέμει ( πάλλεται) Ακούγεται κάποιος ήχος όσο πάλλεται η ρίγα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google