Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Το μήλο της Έριδος. Πριν πολλά χρόνια έγινε ένας γάμος στο Πήλιο. Πριν πολλά χρόνια έγινε ένας γάμος στο Πήλιο. Ο βασιλιάς Πηλέας παντρεύτηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Το μήλο της Έριδος. Πριν πολλά χρόνια έγινε ένας γάμος στο Πήλιο. Πριν πολλά χρόνια έγινε ένας γάμος στο Πήλιο. Ο βασιλιάς Πηλέας παντρεύτηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Το μήλο της Έριδος

2 Πριν πολλά χρόνια έγινε ένας γάμος στο Πήλιο. Πριν πολλά χρόνια έγινε ένας γάμος στο Πήλιο. Ο βασιλιάς Πηλέας παντρεύτηκε μια θαλασσινή νεράιδα, τη Θέτιδα, κόρη του Νηρέα. Ο βασιλιάς Πηλέας παντρεύτηκε μια θαλασσινή νεράιδα, τη Θέτιδα, κόρη του Νηρέα. Καλεσμένοι ήταν όλοι οι θεοί και οι θεές εκτός από την Έριδα, τη θεά της διχόνοιας. Καλεσμένοι ήταν όλοι οι θεοί και οι θεές εκτός από την Έριδα, τη θεά της διχόνοιας. Η Έριδα θύμωσε, πήγε στο γάμο αόρατη κι άφησε ένα ολόχρυσο μήλο που πάνω του έγραφε «στην ομορφότερη» Η Έριδα θύμωσε, πήγε στο γάμο αόρατη κι άφησε ένα ολόχρυσο μήλο που πάνω του έγραφε «στην ομορφότερη» Η Ήρα, η Αθήνα και η Αφροδίτη άρχισαν να τσακώνονται ποια θα το πάρει. Η Ήρα, η Αθήνα και η Αφροδίτη άρχισαν να τσακώνονται ποια θα το πάρει.

3 Οι τρεις θεές ρώτησαν το Δία να αποφασίσει ποια θα πάρει το χρυσό μήλο. Εκείνος τους είπε να πάνε στο Πάρη, στο γιο του βασιλιά Πρίαμου για να διαλέξει την ομορφότερη. Οι τρεις θεές ρώτησαν το Δία να αποφασίσει ποια θα πάρει το χρυσό μήλο. Εκείνος τους είπε να πάνε στο Πάρη, στο γιο του βασιλιά Πρίαμου για να διαλέξει την ομορφότερη. Πήγαν οι θεές μαζί με τον Ερμή στο Πάρη. Ο Ερμής του έδωσε το χρυσό μήλο και του είπε το θέλημα του Δία. Πήγαν οι θεές μαζί με τον Ερμή στο Πάρη. Ο Ερμής του έδωσε το χρυσό μήλο και του είπε το θέλημα του Δία. Η Ήρα του έταξε να τον κάνει τρανό βασιλιά, η Αθηνά τον πιο γενναίο και σοφό πολεμιστή και η Αφροδίτη την πιο όμορφη γυναίκα. Η Ήρα του έταξε να τον κάνει τρανό βασιλιά, η Αθηνά τον πιο γενναίο και σοφό πολεμιστή και η Αφροδίτη την πιο όμορφη γυναίκα. Ο Πάρης αποφάσισε να δώσει το μήλο στην Αφροδίτη. Ο Πάρης αποφάσισε να δώσει το μήλο στην Αφροδίτη. Η κρίση του Πάρη

4 Η Αφροδίτη του φανέρωσε πως η ωραία Ελένη, η γυναίκα του Μενέλαου, βασιλιά της Σπάρτης ήταν η ομορφότερη στον κόσμο και θα τον βοηθούσε να την πάρει. Η Αφροδίτη του φανέρωσε πως η ωραία Ελένη, η γυναίκα του Μενέλαου, βασιλιά της Σπάρτης ήταν η ομορφότερη στον κόσμο και θα τον βοηθούσε να την πάρει. Ο Πάρης ετοίμασε καράβι και ξεκίνησε για τη Σπάρτη. Ο Πάρης ετοίμασε καράβι και ξεκίνησε για τη Σπάρτη. Έφτασε στη Σπάρτη κρατώντας πλούσια δώρα. Έφτασε στη Σπάρτη κρατώντας πλούσια δώρα. Ο Πάρης με τη βοήθεια της Αφροδίτης ξεμυάλισε την Ελένη, την έπεισε να τον ακολουθήσει κι έφυγαν για την Τροία. Ο Πάρης με τη βοήθεια της Αφροδίτης ξεμυάλισε την Ελένη, την έπεισε να τον ακολουθήσει κι έφυγαν για την Τροία. Πάρης και Ελένη


Κατέβασμα ppt "ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Το μήλο της Έριδος. Πριν πολλά χρόνια έγινε ένας γάμος στο Πήλιο. Πριν πολλά χρόνια έγινε ένας γάμος στο Πήλιο. Ο βασιλιάς Πηλέας παντρεύτηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google