Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΕΡΟΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ σε βρέφη. ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ  Εισρόφηση ξένων σωμάτων (κουμπιά, νομίσματα, παιχνίδια)  Την ώρα του φαγητού (αμάσητη τροφή)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΕΡΟΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ σε βρέφη. ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ  Εισρόφηση ξένων σωμάτων (κουμπιά, νομίσματα, παιχνίδια)  Την ώρα του φαγητού (αμάσητη τροφή)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΕΡΟΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ σε βρέφη

2 ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ  Εισρόφηση ξένων σωμάτων (κουμπιά, νομίσματα, παιχνίδια)  Την ώρα του φαγητού (αμάσητη τροφή)

3 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Το βρέφος έχει γαλαζωπό χρώμα ιστών Το πρόσωπό του είναι μελανό. Το βρέφος δεν μπορεί να κλάψει & αντιμετωπίζει τρομερή δυσκολία στην προσπάθειά του να αναπνεύσει ( ακούγονται σχεδόν συριγμοί)

4 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ 1) Τοποθετώ το βρέφος μπρούμυτα στηρίζοντας τον κορμό του στον πήχη μου, και την κεφαλή του στην παλάμη μου. ( Διατηρώ ελαφρά κλήση προς τα κάτω) Προσπαθώ να αφαιρέσω από τη στοματική κοιλότητα ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ.. 2) Χτυπώ 5 φορές με το σκληρό της παλάμης μου ανάμεσα από τις δύο ωμοπλάτες του βρέφους.

5 3) Αν το ξένο σώμα δεν βγει, τότε τοποθετώ το βρέφος στο άλλο χέρι μου αλλά ανάσκελα. Έπειτα συμπιέζω 5 φορές το θώρακά του ανάμεσα από τις δύο θηλές. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία (2) & (3) μέχρι να εξέλθει το ξένο σώμα. Σε περίπτωση που το βρέφος χάσει τις αισθήσεις του και την αναπνοή του, τότε θα κάνω Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ Βρέφους).Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ Βρέφους)

6 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ.. Αν εξακολουθεί να πνίγεται: επαναλαμβάνουμε 4 χτυπήματα στην πλάτη 4 χτυπήματα-ωθήσεις Heimlich Αν αφαιρεθεί το ξένο σώμα αλλά το βρέφος είναι αναίσθητο: τεχνητή αναπνοή Αν δεν αφαιρεθεί: επείγουσα τραχειοτομία 166


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΕΡΟΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ σε βρέφη. ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ  Εισρόφηση ξένων σωμάτων (κουμπιά, νομίσματα, παιχνίδια)  Την ώρα του φαγητού (αμάσητη τροφή)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google