Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Η έννοια της επικοινωνίας Επικοινωνία στις ανθρώπινες σχέσεις Καθηγήτρια: Αποστολοπούλου Μαρία- Βενετία

3 α. Η έννοια της επικοινωνίας

4 Επικοινωνία ….τι είναι? Επικοινωνία είναι η ανταλλαγή αγαθών, υλικών και πνευματικών, µεταξύ δύο ή περισσότερων προσώπων.

5 β. Επικοινωνία στις ανθρώπινες σχέσεις

6 Η επικοινωνία είναι απαραίτητα γιατί…
μαθαίνει το άτοµο να συναναστρέφεται µε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, και να γνωρίζει τις ιδέες, τις αξίες και τα ενδιαφέροντα τους. διευρύνει τον πνευματικό του ορίζοντα του ατόμου, αφού και εμπλουτίζονται οι γνώσεις του μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων κάνει τις ανθρώπινες σχέσεις περισσότερο φιλικές και ευχάριστες μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του, να μοιραστεί τον πόνο του µε το συνομιλητή του, να εκτονωθεί χωρίς να προκαλέσει κακό στον εαυτό του ή στους άλλους, μπορεί να βρει λύση στα προβλήματα του!

7 γ. Τρόποι επικοινωνίας…

8 Επικοινωνία με τους γύρω μου…
Πόσους τρόπους επικοινωνίας γνωρίζω? Πόσο αποτελεσματικός είμαι στην επικοινωνία? Έχω μάθει να ακούω τους γύρω μου? Έχω τις προϋποθέσεις για καλή επικοινωνία? Πώς να γίνεται να μιλάω και να με καταλαβαίνουν? Χρησιμοποιώ τις κατάλληλες λέξεις? Ξεκινάω μια συζήτηση πρώτος? Παιχνίδι: πίνακας αναφοράς

9 Οι βασικοί τρόποι επικοινωνίας…
Λεκτική επικοινωνία. Η επικοινωνία αυτή πραγματοποιείται µε την οµιλία και τη χρήση της γλώσσας. Η µη λεκτική επικοινωνία. Πρόκειται για την επικοινωνία που δεν εκφράζεται λεκτικά αλλά µε άλλους τρόπους, όπως µε τις κινήσεις, τις χειρονοµίες, τα νοήματα, το γέλιο, το κλάµα κ.ά. Μορφές µη λεκτικής επικοινωνίας αποτελούν η ζωγραφική, η γλυπτική, η ενδυμασία, ο χορός κ.ά. Η μαζική επικοινωνία. Πραγματοποιείται µε τις διάφορες συσκευές επικοινωνίας (τηλεόραση, κινηματογράφος, ραδιόφωνο, τηλέφωνο, ηλεκτρονικός υπολογιστής).

10 Παιχνίδι: πίνακας αναφοράς

11 Αποτελεσματική επικοινωνία!!!
Να μάθετε να ακούτε και όχι απλά να ακροάζεστε Να μην παραβλέπετε τα συναισθήματα των άλλων Προσφέρετε τα λόγια και τις πράξεις της ενθάρρυνση Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος Χρησιμοποιήστε Χιούμορ Προσπάθεια για την επίλυση των συγκρούσεων Διατηρήστε μια θετική στάση και χαμογελάστε Ελαχιστοποίηση στρες Παραπονεθείτε όταν είναι απολύτως απαραίτητο

12 Η γλώσσα του σώματος

13

14

15 Τι χρειάζεται για μια αποτελεσματική επικοινωνία?
ήπιο κλίµα ελευθερία έκφρασης ειλικρίνεια σαφήνεια καλοπροαίρετη διάθεση των συνομιλητών Ανέκδοτο…

16 δ. Η επίδραση της διαφήμισης στην οικογενειακή ζωή

17 Πώς επιδρούν τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας) στους ανθρώπους

18 Οικογένεια και Διαφήμιση
Οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα που δε χρειάζονται στην πραγματικότητα και πολλοί οδηγούνται σε καταναλωτική µανία, Η παραπλανητική διαφήµιση απειλεί τον οικογενειακό προϋπολογισµό, Πολλά παιδιά αισθάνονται µειονεκτικά όταν δεν μπορούν ν’ αποκτήσουν ό,τι διαφηµίζεται, Διαταράσσονται οι ανθρώπινες σχέσεις όταν στηρίζονται στην κατανάλωση και έχουν καθαρά οικονοµικό χαρακτήρα.

19


Κατέβασμα ppt "1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google