Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υιοθέτησε ένα Κομμάτι Γης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υιοθέτησε ένα Κομμάτι Γης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υιοθέτησε ένα Κομμάτι Γης
Οικιακή Οικονομία Εργασία Σπυριδάκου Χαρά

2 Αρχικά… Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσεις ένα μικρό κομμάτι γης; Α) Να το στρώσεις με τσιμέντο, για να το προστατέψεις. Β) Να το καθαρίζεις κάθε μέρα από τα σκουπίδια. Γ) Να ανοίξεις ένα λάκκο και να θάβεις μέσα τα σκουπίδια

3 Εισαγωγή Είσαι ένας τύπος που αγαπά τα φυτά και ίσως έχεις κάποιο κομμάτι γης που χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση αλλά δεν ξέρεις ποιος θα το φροντίσει; Ή πώς θα το φροντίσεις; Αλλά άμα εσύ ακολουθήσεις τις σωστές οδηγίες και αυτό το μικρό κομμάτι γης το περιποιείσαι σωστά μπορείς να το υιοθετήσεις για λίγο καιρό…

4 Άμα έχεις θέληση όλα γίνονται πραγματικότητα…
Σε ένα σχολείο οι μαθητές αποφάσισαν πως η αυλή του σχολείου τους χρειαζόταν πολλή περιποίηση. Ήταν μια μεγάλη άσχημη αλάνα, τριγυρισμένη από έναν άσχημο συρμάτινο φράχτη. Με τη βοήθεια των γονέων τους και των δασκάλων τους, μάζεψαν χρήματα και έφτιαξαν σχέδια. Χώρισαν την αυλή του σχολείου τους σε τρία μέρη. Το ένα το άφησαν όπως ήταν για να τρέχουν και να παίζουν, το άλλο το έκαναν παιδική χαρά με μεγάλα ξύλινα παιχνίδια και το τρίτο το έκαναν κήπο. Σ' αυτόν τον κήπο τα παιδιά φύτεψαν δέντρα, λουλούδια, χορτάρι και ένα λαχανόκηπο. Έφτιαξαν ακόμα και δυο λιμνούλες. Και σιγά σιγά, ο άσχημος συρμάτινος φράχτης σκεπάστηκε με ανθισμένες περικοκλάδες. Και οι μαθητές αισθάνονται τώρα περήφανοι για την αυλή τους.

5 Υπάρχουν λύσεις ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Κάνε μια βόλτα στην αυλή σου, στη γειτονιά σου ή στο σχολείο σου και βρες ένα μέρος που να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μπορεί να είναι ένα μέρος που έχει σκουπίδια ή που δεν έχει καθόλου πράσινο. Να μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για το «υιοθετημένο» κομμάτι γης: Μάζεψε τα σκουπίδια και βάλε επιγραφές που να λένε: «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ». Φύτεψε σπόρους ή χορτάρι, για να βοηθήσεις το χώμα. Κάνε το ακόμα πιο όμορφο, φυτεύοντας λουλούδια. Τα λουλούδια τραβάνε και ζώα (ξανάδες το κεφάλαιο 19). Φύτεψε θάμνους και δέντρα, για να βρίσκουν τροφή και κατάλυμα τα που­λιά και οι σκίουροι. Κρέμασε από μια κολόνα ή ένα δέντρο μια ταΐστρα για πουλιά, για να βρί­σκουν να τρώνε όλο το χρόνο.

6 Μπορείς και μόνος σου Μπορείς να μαζεύεις τα σκου- πίδια, να φυτεύεις λουλούδια φυτά, να τοποθετείς τροφή για τα διάφορα πλάσματα του πλανήτη, έτσι θα τα προσελκύσεις και θα δημι- ουργήσεις το δικό σου οικο-σύστημα και θα μπορείς το μικρό και άχαρο κομμάτι γης, να το κάνεις ένα μεγάλο κομ-μάτι με ζωή.

7 Προσπάθησε το Μπορείς στ' αλήθεια να βοηθήσεις, ώστε να αλλάξει όψη αυτό το κομμάτι της Γης; Για να το διαπιστώσεις, βγάζε φωτογραφίες ή φτιάχνε ζωγραφιές αυτής της «υιοθετημένης» γης κάθε δύο μήνες. Θα ξαφνιαστείς όταν δεις πόσο σπουδαία ήταν η βοήθεια σου σ' αυτό το κομμάτι γης.

8 Αριστερά βλέπουμε την προσπάθεια μαθητών να κρατήσουν καθαρές τις παραλίες

9 Βιβλιογραφία Έγγραφο Word σχετικά με το θέμα μας «Υιοθέτησε ένα κομμάτι γης» σχετικά με τις εικόνες


Κατέβασμα ppt "Υιοθέτησε ένα Κομμάτι Γης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google