Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Γη της Αφθονίας. Στον πίνακα > (1567), με όλες τις τέρψεις της, καλωσορίζει τους αντιπροσώπους των τριών τάξεων. Τον χωρικό, τον κληρικό και τον στρατιώτη,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Γη της Αφθονίας. Στον πίνακα > (1567), με όλες τις τέρψεις της, καλωσορίζει τους αντιπροσώπους των τριών τάξεων. Τον χωρικό, τον κληρικό και τον στρατιώτη,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Γη της Αφθονίας

2 Στον πίνακα > (1567), με όλες τις τέρψεις της, καλωσορίζει τους αντιπροσώπους των τριών τάξεων. Τον χωρικό, τον κληρικό και τον στρατιώτη, στη σκιά του δέντρου της αφθονίας. Ειδική περιποίηση επιφυλάσσεται στον ευγενή με την πανοπλία, που αναπαύεται κάτω από ένα υπόστεγο σκεπασμένο με πίτες. Στο βάθος, ένα πέμπτο πρόσωπο μπαίνει στη Γη της Αφθονίας, αφού έσκαψε μια σύραγκα πάνω από ένα βουνό σιτάρι.

3 Οι μεζέδες τριγυρίζουν εδώ και εκεί και φυτρώνουν σαν δέντρα. Το ψητό κοτόπουλο πηγαίνει και μπαίνει μοναχό του μέσα στο πιάτο, το γουρουνόπουλο σέρνεται μισό κομματιασμένο και στο πρώτο πλάνο κόβει βόλτες το αυγό.

4 Πρόκειτε για μια απεικόνιση ακαταμάχητης νοστιμιάς, που μέσα από σύμβολα είναι έτοιμη να μεταμορφωθεί σε μια από τις ηθικολογίες του Bruegel. Η διάταξη του καλλιτέχνη ανάγεται στην μελέτη μεθόδου του Ραφαήλ, που ερμηνεύεται με ελευθερία και λαμπρότητα.

5

6 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΜΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΕΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: GIOVANNI PIERLUIGI DA PALESTRINA – OSCULETUR ME


Κατέβασμα ppt "Η Γη της Αφθονίας. Στον πίνακα > (1567), με όλες τις τέρψεις της, καλωσορίζει τους αντιπροσώπους των τριών τάξεων. Τον χωρικό, τον κληρικό και τον στρατιώτη,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google