Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όταν έφτασε η Αργώ στις Συμπληγάδες Πέτρες ο Ιάσονας άφησε το περιστέρι να περάσει πρώτο, όπως τον είχε συμβουλέψει ο Φινέας. Το περιστέρι πέρασε και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όταν έφτασε η Αργώ στις Συμπληγάδες Πέτρες ο Ιάσονας άφησε το περιστέρι να περάσει πρώτο, όπως τον είχε συμβουλέψει ο Φινέας. Το περιστέρι πέρασε και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Όταν έφτασε η Αργώ στις Συμπληγάδες Πέτρες ο Ιάσονας άφησε το περιστέρι να περάσει πρώτο, όπως τον είχε συμβουλέψει ο Φινέας. Το περιστέρι πέρασε και μόνο η ουρά του πιάστηκε λίγο στα βράχια. Έτσι και η Αργώ κατάφερε να περάσει και μόνο η πρύμνη της χτύπησε λίγο. Από τότε οι Συμπληγάδες Πέτρες έμειναν ακίνητες για πάντα. Όταν έφτασαν στην Κολχίδα ο Ιάσονας ζήτησε από το βασιλιά Αιήτη το χρυσόμαλλο δέρας. Εκείνος του είπε ότι θα το έδινε μόνο εάν ο Ιάσονας : α) έδενε δυο ταύρους με χάλκινα πόδια και πύρινα ανάσα β) όργωνε με αυτούς ένα χωράφι γ) έσπερνε δόντια δράκου και δ) σκότωνε τους οπλισμένους γίγαντες που θα ξεφύτρωναν απ΄τη γη

3 Ο Ιάσονας με τη βοήθεια της κόρης του Αιήτη, Μήδεια, που ήταν ξακουστή μάγισσα τα κατάφερε όλα αυτά. Στους γίγαντες, που ξεπετάχτηκαν από τη γη, έριξε ανάμεσα τους μια μεγάλη πέτρα, όπως τον είχε συμβουλέψει η Μήδεια. Αυτοί άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους μέχρι που σκοτώθηκαν όλοι. Ο Αιήτης σκόπευε να κάψει την Αργώ και να μη δώσει το δέρας Ο Ιάσονας όταν βράδιασε μαζί με τη Μήδεια και τον Ορφέα πήγαν στο δράκο. Η Μήδεια έριξε μαγικό υργό στα μάτια του δράκου και ο Ορφέας έπαιξε τη λύρα του μέχρι που αυτός κοιμήθηκε. Πήραν το χρυσόμαλλο δέρας και έφυγαν για την Ιωλκό.

4 Ο Ιάσονας παρέδωσε το χρυσόμαλλο δέρας στον Πελία αλλά αυτός δεν κράτησε το λόγο του και δεν του έδωσε το θρόνο. Ο Ιάσονας παντρεύτηκε τη Μήδεια και πήγαν μαζί στην Κόρινθο. Αφιέρωσαν την Αργώ στον Ποσειδώνα και όρισαν να γίνονται εκεί αγώνες προς τιμήν του Ποσειδώνα. Ο Ιάσονας συχνά καθόταν κοντά στην Αργώ και θυμόταν την Αργοναυτική εκστρατεία. Όταν ήταν γέρος ένα ξύλο έπεσε από το κατάρτι της Αργώς και τον σκότωσε.


Κατέβασμα ppt "Όταν έφτασε η Αργώ στις Συμπληγάδες Πέτρες ο Ιάσονας άφησε το περιστέρι να περάσει πρώτο, όπως τον είχε συμβουλέψει ο Φινέας. Το περιστέρι πέρασε και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google