Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΡΚΥΡΑ.ΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η μυθολογία της Κέρκυρας ξεκινά από τα χρόνια του Ομήρου. Σύμφωνα μ’ αυτήν, όταν ο θεός Ποσειδώνας ενώθηκε με την Κόρκυρα γεννήθηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΡΚΥΡΑ.ΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η μυθολογία της Κέρκυρας ξεκινά από τα χρόνια του Ομήρου. Σύμφωνα μ’ αυτήν, όταν ο θεός Ποσειδώνας ενώθηκε με την Κόρκυρα γεννήθηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΡΚΥΡΑ.ΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η μυθολογία της Κέρκυρας ξεκινά από τα χρόνια του Ομήρου. Σύμφωνα μ’ αυτήν, όταν ο θεός Ποσειδώνας ενώθηκε με την Κόρκυρα γεννήθηκε ο Φαίακας, που αργότερα έγινε βασιλιάς του νησιού. Άλλες απόψεις υποστηρίζουν πως οι Αργοναύτες, αφού πήραν το «Χρυσόμαλλο Δέρας» από την Κολχίδα, κυνηγημένοι από τον Αιήτη, βασιλιά της Αίας, κατέφυγαν στο νησί όπου τους φιλοξένησε ο βασιλιάς Αλκίνοος. Ο Οδυσσέας, μισοπεθαμένος, βρίσκεται στις ακτές του κερκυραϊκού νησιού, όπου τον περιθάλπει η κόρη του βασιλιά, Ναυσικά.

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Οι πρώτοι Έλληνες άποικοι που εγκαταστάθηκαν ήταν από την Ερέτρια της Εύβοιας. Στο νησί ήδη κατοικούσαν Ιλλυριοί. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν Κορίνθιοι, το 734 π.Χ. Μαζί με την μητρόπολη της Κορίνθου ίδρυσαν την Επίδαμνο, το σημερινό Δυρράχιο. Το νησί πέρασε στην κυριαρχία των Ρωμαίων. Έπειτα, περιήλθε στους Βενετούς και Φράγκους, κατά την διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου. Το 1431 εμφανίστηκαν Τούρκοι στο νησί και προσπάθησαν να το καταλάβουν. Το 1797 ως το 1799 η Κέρκυρα πέρασε στα χέρια των Γάλλων. Ύστερα, εισέρχεται σε μια Ρωσοτουρκική κατοχή, κάτω από τη διοίκηση των Ρώσων. Αγγλικός στρατός καταλαμβάνει την Κέρκυρα το 1815 και παρέμειναν εκεί ως το 1864.

3

4


Κατέβασμα ppt "ΚΕΡΚΥΡΑ.ΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η μυθολογία της Κέρκυρας ξεκινά από τα χρόνια του Ομήρου. Σύμφωνα μ’ αυτήν, όταν ο θεός Ποσειδώνας ενώθηκε με την Κόρκυρα γεννήθηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google