Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλιοκεντρικό πρότυπο ατόμου με τα ηλεκτρόνια να κινούνται στις τροχιές τους υπό την επίδραση της έλξης του πυρήνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλιοκεντρικό πρότυπο ατόμου με τα ηλεκτρόνια να κινούνται στις τροχιές τους υπό την επίδραση της έλξης του πυρήνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλιοκεντρικό πρότυπο ατόμου με τα ηλεκτρόνια να κινούνται στις τροχιές τους υπό την επίδραση της έλξης του πυρήνα

2 Σχηματική αναπαράσταση πυρήνα. Τα πρωτόνια (με κόκκινο χρώμα) και τα νετρόνια ( με μπλέ ) έλκονται με «ισχυρές δυνάμεις» περίπου 100 φορές ισχυρότερες από τις ηλεκτρικές.

3 Τα πρωτόνια και τα νετρόνια συγκροτούνται απο στοιχειωδέστερους δομικούς λίθους τα λεγόμενα «κουάρκς». Δύο u κουάρκ και ένα d συγκροτούν το πρωτόνιο που απεικονίζεται στο σχήμα.

4 Σχηματική αναπαράσταση του ατόμου του Ηλίου. Ο πυρήνας του συγκροτείται από δύο πρωτόνια κιαι δύο νετρόνια. Τα συστατικά των πυρήνων, πρωτόνια και νετρόνια, συγκροτούνται απο τα «κουάρκς» u ( με φορτίο 2 / 3 του φορτίου του πρωτονίου ) και d ( με φορτίο -1 / 3 του φορτίου του πρωτονίου ).

5 Το πείραμα των δύο σχισμών. Στα δεξιά οι έντονες αμαρώσεις στην φωτογραφική πλάκα δείχνουν ότι ο αριθμός φωτονίων που έφτασε εκεί είναι μεγάλος σε σύγκριση με τις λευκές λουρίδες όπου κανένα φωτόνιο δεν έφτασε. Το ίδιο πείραμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με ηλεκτρόνια με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

6

7 Υπέρθεση μονοχρωματικών κυμάτων ταχύτητας u, ίδιου πλάτους ίσου με την μονάδα, και συχνοτήτων μέσα στο εύρος των κυματικών αριθμών k0 + Δk και k0 – Δk. Για τιμές με k0 =10, u=40, σε αυθαίρετο σύστημα μονάδων, παρατηρήστε τα επόμενα στιγμιότυπα για διάφορες τιμές του Δk.

8 Γραφική παράσταση του κυματοδέματος για εύρος Δk = 0.5

9 Γραφική παράσταση του κυματοδέματος για εύρος Δk = 1.0

10 Γραφική παράσταση του κυματοδέματος για εύρος Δk = 2.0 Το εύρος του παλμού είναι μικρότερο για μεγαλύτερες τιμές του Δk όπως φαίνεται και από τις δύο προηγούμενες εικόνες.


Κατέβασμα ppt "Ηλιοκεντρικό πρότυπο ατόμου με τα ηλεκτρόνια να κινούνται στις τροχιές τους υπό την επίδραση της έλξης του πυρήνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google