Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έχουμε ζουμάρει σε μια μικρή περιοχή ενός υλικού και βλέπουμε μια μικρή ομάδα ομοίων μορίων του υλικού. Φυσικά το υλικό απαρτίζεται από αμέτρητα μόρια,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έχουμε ζουμάρει σε μια μικρή περιοχή ενός υλικού και βλέπουμε μια μικρή ομάδα ομοίων μορίων του υλικού. Φυσικά το υλικό απαρτίζεται από αμέτρητα μόρια,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έχουμε ζουμάρει σε μια μικρή περιοχή ενός υλικού και βλέπουμε μια μικρή ομάδα ομοίων μορίων του υλικού. Φυσικά το υλικό απαρτίζεται από αμέτρητα μόρια, μιας και τα μόρια είναι πολύ πολύ μικρά (μιλάμε για δισεκατομμυριοστά του μέτρου). Παρατηρούμε τα άτομα του κάθε μορίου που μοιάζουν με σφαιρίτσες- τα έχουν χρωματίσει για να τα ξεχωρίζουμε.

2 Έχουμε ζουμάρει σε ένα μόριο.

3 Έχουμε ζουμάρει σε μια μικρή περιοχή του μορίου.

4 Ζουμάρουμε σε ένα άτομο του μορίου.

5 Τώρα παρατηρούμε αποκλειστικά αυτό το άτομο.

6 Πλέον έχουμε εστιάσει μέσα στο άτομο και έχουμε τραβήξει 3 φωτογραφίες. Η πράσινη σφαίρα είναι ο πυρήνας και οι 2 κίτρινες σφαιρίτσες είναι τα ηλεκτρόνια. * Τα ηλεκτρόνια περιφέρονται γύρω από τον πυρήνα – δείτε πως αλλάζουν θέσεις σε σχέση με τον πυρήνα.

7 Εστιάζουμε μέσα στον πυρήνα του ατόμου και βλέπουμε 2 πρωτόνια (το ένα είναι πίσω κρυμμένο) - οι μπλε σφαίρες και 4 νετρόνια - οι κόκκινες σφαίρες. * Τα πρωτόνια των ατόμων είναι ισάριθμα με τα ηλεκτρόνια.

8 Εστιάζουμε μέσα στα νουκλεόνια - έτσι λένε τα πρωτόνια και τα νετρόνια του πυρήνα.

9 Παρατηρούμε τα 3 κουάρκ που αποτελούν το κάθε νουκλεόνιο. Τα κουάρκ των νουκλεονίων τα λένε πάνω (up) και κάτω (down). Γενικά υπάρχουν 6 είδη κουάρκ.

10 Τα μόρια είπαμε έχουν διαστάσεις κοντά στο νανόμετρο (nm). Το νανόμετρο είναι το δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Tα άτομα έχουν διάμετρο κάτι Άνγκστρομ (Α). Το Άνγστρομ είναι το δέκατο του nm. Ο πυρήνας έχει διάμετρο κάτι φεμτόμετρα (fm) ή αλλιώς Φέρμι (F). To Φέρμι είναι το τετράκις εκατομμυριοστό του μέτρου.


Κατέβασμα ppt "Έχουμε ζουμάρει σε μια μικρή περιοχή ενός υλικού και βλέπουμε μια μικρή ομάδα ομοίων μορίων του υλικού. Φυσικά το υλικό απαρτίζεται από αμέτρητα μόρια,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google