Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012

2 Ιεραποστολή ονομάζεται η αποστολή κηρύκων του Ευαγγελίου στις μη χριστιανικές χώρες για τη διάδοση της διδασκαλίας του Χριστού. Ως κήρυκες αποστέλλονται κληρικοί και λέγονται ιεραπόστολοι. Ο ιεραπόστολος δεν κηρύσσει μόνον, δεν είναι, δηλαδή, ένας θεωρητικός δάσκαλος, αλλά ο πατέρας που μεταδίδει την γνώση του Θεού, που αυτός απέκτησε προηγουμένως, και γεννά πνευματικά παιδιά του Θεού.

3

4 Η Εκκλησία έχει μια αποστολή: Να συμπεριλάβει όλη την ανθρωπότητα στο Σώμα του Χριστού, ενώνοντάς την με τον ίδιο τον Θεό. Είναι λοιπόν ανάγκη, να ακουσθεί το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, ώστε όλοι όσοι έχουν καλή προαίρεση να βαπτισθούν στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι ο σκοπός της ιεραποστολής.

5 Οι πρώτοι ιεραπόστολοι που ξεκίνησαν να διαδώσουν τη διδασκαλία του Χριστού ήταν οι ίδιοι οι μαθητές του, που ονομάστηκαν απόστολοι.

6 Το έργο των αποστόλων συνέχισαν οι διάδοχοι τους, που δίδαξαν πρώτα στους μεσογειακούς λαούς και συνέχισαν κατόπι σ' όλες τις ηπείρους: στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική. Σήμερα, το έργο της ιεραποστολής ασκείται άμεσα από τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις μέσω των οικείων Επισκόπων. 

7 Μετά το σχίσμα των Εκκλησιών και μετά τη θρησκευτική μεταρρύθμιση, κάθε χριστιανική Εκκλησία συνέχισε, χωριστά, το έργο της ιεραποστολής. Πιο εντατικά οι προτεστάντες και η Καθολική Εκκλησία.

8 Παγκόσμιος Χάρτης Θρησκειών

9 Σήμερα, και η Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία στέλνει ιεραποστολές σ' όλον τον κόσμο. Έχει ιδρύσει παντού, όπου υπάρχουν ελληνικές παροικίες, Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες, που έχουν επικεφαλής άξιους ιεράρχες και κατώτερους κληρικούς.

10

11 Έχτισε ναούς, ίδρυσε σχολεία και άλλα ιδρύματα, όπως ιατρεία, νοσοκομεία, γηροκομεία.

12 Φροντίζει για το φαγητό, το νερό και την υγεία των ανθρώπων

13 Οι Έλληνες ορθόδοξοι ιεραπόστολοι έχουν διαδώσει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και στην Ιαπωνία, στις μαύρες φυλές της Αφρικής και αλλού.

14 Το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική
Τον χριστιανισμό στην Αφρική έφερε o Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος περίπου το έτος 45 μ.Χ., ιδρύοντας την τοπική Εκκλησία της Αφρικής, η οποία από τότε μέχρι σήμερα ποτέ δεν έπαψε να ακτινοβολεί το φως της Ορθοδοξίας, στην Αφρικανική ήπειρο, και ανέδειξε πλήθος γενναίων Μαρτύρων της πίστεως.

15 Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής
Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Νικηφόρος. Η Μητρόπολη περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη περιοχή της Δημοκρατίας του Κονγκό (Κινσάσα). Υπάρχουν 13 Ιεροί Ναοί, 35 ιερείς, 2 διάκονοι, 3 μοναχοί, ενώ υπάρχουν και 135 ενορίες – μικροκέντρα, όπου συγκεντρώνονται οι Ορθόδοξοι για συμπροσευχή και κατήχηση.

16

17 Ιεραποστολικά Κέντρα υπάρχουν στην Kinshasa, την Kananga και το δυτικό Kasai. Λειτουργούν δύο Ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ από το ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο (Θεολογική Σχολή) «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης».

18 Δωρεάν συσσίτια σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας

19 Στην Κανάγκα υπάρχει ιεραποστολικό κλιμάκιο αποτελούμενο από εννέα αφιερωμένες Ιεραποστόλους, εκπαιδευτικούς και διπλωματούχους αδελφές νοσοκόμες. Λειτουργούν με την επωνυμία «Φως Εθνών» δύο Δημοτικά με 700 μαθητές και Γυμνάσιο-Λύκειο με πάνω από 200 μαθητές. Στην αυλή της Ιεραποστολής λειτουργεί και Ιατρείο, φιλικοί κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής με άνω των 500 μέλη, Ομάδες και Κατηχητικά Σχολεία κατά ηλικίες. Λειτουργούν Βιβλιοθήκες και Αναγνωστήρια. Δημοτικό Σχολείο υπάρχει επίσης στην Tshilumba, ενώ υποτροφίες δίνονται σε 120 φοιτητές.

20 Τελετή θεμελίωσης σχολείου στο Gungu

21 Γραφείο εξωτερικής Ιεραποστολής Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας
Ιεραποστολές στην Ινδονησία, στην Ουγκάντα, στο Κογκό, στη Νιγηρία, στην Κένυα και αλλού Υπεύθυνος: π. Νεκτάριος Σαββίδης Βενιζέλου 29, 6ος όροφος (πάνω από το βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης)

22 Ο Πρωτοσύγκελος της ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου στο Κονγκό


Κατέβασμα ppt "4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google