Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (COVER LETTER)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (COVER LETTER)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (COVER LETTER)

2 Αποτελεί συνοπτική παρουσίαση του εαυτού μας και του βιογραφικού μας.
Συνοδευτική είναι η επιστολή που συνοδεύει το βιογραφικό σημείωμα. Αποτελεί συνοπτική παρουσίαση του εαυτού μας και του βιογραφικού μας. Σκοπός της είναι: Να αναφερθούν συνοπτικά τυπικά και άτυπα προσόντα και έμμεσα να δοθούν στοιχεία για την προσωπικότητα του υποψηφίου. Να προκαλέσει το ενδιαφέρον του εργοδότη ώστε να διαβάσει προσεκτικά το βιογραφικό του υποψηφίου.

3 Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
Πάνω αριστερά επωνυμία και διεύθυνση παραλήπτη. Αναγράφεται το όνομα του παραλήπτη (αν το γνωρίζουμε) ή τον τίτλο του (Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Πόρων, Προϊστάμενος κάποιου τμήματος κλπ). Πάνω δεξιά ονοματεπώνυμο και διεύθυνση υποψηφίου. Ακριβώς από κάτω δύο γραμμές κενό και ημερομηνία.

4 Ανοίγουμε την επιστολή με τυπική προσφώνηση. 1η παράγραφος:
Δηλώνουμε το ενδιαφέρον μας για τη θέση και κάνουμε συνοπτική και περιεκτική παρουσίαση του εαυτού μας (σπουδές, γνώσεις γλωσσών και υπολογιστών) 2η παράγραφος: Δίνεται έμφαση στην εργασιακή εμπειρία και ειδικότερα σε αυτήν που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

5 Κλείσιμο της επιστολής:
3η παράγραφος: γίνεται αναφορά στις κύριες ικανότητες του υποψηφίου (αυτές που μπορούν να τον βοηθήσουν στη δουλειά του και στις εργασιακές του σχέσεις) και το πιθανό όφελος που μπορεί να έχει η εταιρία από τη πρόσληψή του. Κλείσιμο της επιστολής: ο υποψήφιος διατυπώνει την επιθυμία του για προσωπική επαφή και κλείνει με κάποια από τις εκφράσεις : «Με τιμή» ή «Με εκτίμηση».

6 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
Γραμματοσειρά: Arial ή οποιαδήποτε άλλη «σοβαρή» γραμματοσειρά Αποφεύγονται κουκκίδες και αρίθμηση, χρήση των έντονου στυλ, υπογραμμίσεων και καλλιγραφικών στοιχείων.

7 ΥΦΟΣ & ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τυπικά ευγενικό ύφος Να είναι σύντομη χωρίς πλατειασμούς Να φαίνεται ότι έχει γραφτεί για τη συγκεκριμένη εταιρία. ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ Υπερβολική ευγένεια Κομπλιμέντα στην εταιρία ή στον εργοδότη Υπερβολικές αναφορές του υποψηφίου στα προσόντα του Αναφορές σε ελλείψεις του υποψηφίου σε γνώσεις και προσόντα.


Κατέβασμα ppt "Η ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (COVER LETTER)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google