Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

* ΑΡΘΡΟ 1 * 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "* ΑΡΘΡΟ 1 * 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 * ΑΡΘΡΟ 1 * 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης. * ΑΡΘΡΟ 2 * Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. * Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.

3 * ΑΡΘΡΟ 3 * Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια. * ΑΡΘΡΟ 4 * Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται. * ΑΡΘΡΟ 5 * Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική. * ΑΡΘΡΟ 6 * Καθένας, όπου και αν βρίσκεται, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της νομικής του προσωπικότητας. * ΑΡΘΡΟ 7 * 'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 'Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.

4 * Η αφίσα είναι ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί, με κείμενο και εικόνες, συνήθως τυπωμένο, που αναρτάται σε τοίχο ή σε άλλη παρόμοια επιφάνεια. Συχνά είναι εργαλείο διαφήμισης, προπαγάνδας, διαμαρτυρίας ή τρόπος για να περάσει ένα μήνυμα.

5 * Η ανάπτυξη της έγχρωμης λιθογραφίας ήταν η μεγάλη επανάσταση για τις αφίσες, επιτρέποντας τη φτηνή εκτύπωση τους με έντονα χρώματα. * Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν στη Γαλλία αλλά από τη Δεκαετία 1890 διαδόθηκε η χρήση τους σε όλη την Ευρώπη.Δεκαετία 1890Ευρώπη * Στον Πρώτο και στο Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι αφίσες έγιναν συνηθισμένος τρόπος στρατολόγησης στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε άλλα κράτη, κάνοντας επίκληση της εθνικής συνείδησης και προειδοποιώντας για τον κίνδυνο από τους κατασκόπους. Η πρώτη αφίσα του είδους κυκλοφόρησε στη Βρετανία και απεικόνιζε τον Λόρδο ΚίτσενερΠρώτοΔεύτερο παγκόσμιο πόλεμοΒρετανίαΛόρδο Κίτσενερ

6 * Στη δεκαετία του '60 με την άνοδο τηςποπ αρτ και με τα κινήματα διαμαρτυρίας σε όλη τη Δύση, αυξήθηκε η χρήση της αφίσας. Ίσως οι πιο ενδιαφέρουσες αφίσες ήταν αυτές των Γάλλων φοιτητών κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Μαΐου του 1968.δεκαετία του '60ποπ αρτΜαΐου του 1968 * Η κινηματογραφική βιομηχανία παρατήρησε ότι οι αφίσες με τα ζωηρά χρώματα είναι ένας καλός τρόπος προώθησης των ταινιών.χρώματα

7 * Το καλοκαίρι του 2009, στη διάρκεια προετοιμασιών για την έκθεση στο Νέο Μουσείο της Αγοράς Θεσσαλονίκης, οι αρχαιολόγοι είχαν μια αναπάντεχη έκπληξη από ένα παλαιότερο εύρημα. Η μαρμάρινη πλάκα, που είχε χρησιμοποιηθεί για την επίστρωση του δαπέδου της ορχήστρας του ωδείου, ήταν μία «αφίσα» του 3ου μ.Χ αιώνα με την οποία το φιλοθεάμον κοινό, της ρωμαϊκής τότε Θεσσαλονίκης, καλούνταν να παρακολουθήσει αγώνες μονομάχων. * Η εγχάρακτη πρόσκληση ήταν θρυμματισμένη σε πολλά κομμάτια, ενώ ένα σημαντικό τμήμα της χάθηκε.

8 * Η πλάκα που έφερε ζωγραφιές με κόκκινο και μαύρο χρώμα επαναχρησιμοποιήθηκε για την επίστρωση του δαπέδου, αφού πρώτα σβήστηκαν επιμελώς τα ονόματα των ρωμαίων αυτοκρατόρων που αναφέρονταν στην επιγραφή. * Από τα κείμενα κι άλλων ανάλογων επιγραφών προκύπτει ότι,ακόμη και στους αγώνες που οργανώνονταν στη Βέροια, γινόταν αναγγελία στην Αρχαία Αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου πιθανότατα τοποθετούνταν σε κοινή θέα τα θηρία ώστε να προσελκύσουν το κοινό.

9

10 Τύποι αφίσες: * Πολλές αφίσες χρησιμοποιούνται για τη διαφήμιση προϊόντων και ταινιών, για μουσική, κόμικς και ταξιδιωτικούς προορισμούς. * Συχνά μάλιστα οι αφίσες χρησιμοποιούνται για την προώθηση αντιρατσιστικών μηνυμάτων.

11

12 * Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας, το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης εγκαινιάζει στην Ελλάδα την Παγκόσμια Έκθεση Αφίσας για τα ανθρώπινα δικαιώματα: ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ.

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24


Κατέβασμα ppt "* ΑΡΘΡΟ 1 * 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google