Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο, το οποίο, επειδή έχει δικαιολογημένο φόβο διωγμού λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο, το οποίο, επειδή έχει δικαιολογημένο φόβο διωγμού λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο, το οποίο, επειδή έχει δικαιολογημένο φόβο διωγμού λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα, βρίσκεται έξω από τη χώρα της υπηκοότητάς του και δεν μπορεί, ή εξαιτίας αυτού του φόβου, δεν θέλει να προσφύγει στην προστασία της χώρας αυτής».

2 ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

3 Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) πρεσβεύει ότι η ανθρωπιστική και προγραμματισμένη μετανάστευση ευνοεί τους μετανάστες και την κοινωνία. Ως διακυβερνητικός φορέας, ο Δ.Ο.Μ. ενεργεί με τους εταίρους του στη διεθνή κοινότητα για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν στη διαχείριση της μετανάστευσης, να προαγάγει την κατανόηση των μεταναστευτικών θεμάτων, να ενθαρρύνει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μέσω της μετανάστευσης και να υποστηρίξει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευμάρεια των μεταναστών.

4 Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) είναι ένας μη πολιτικός, ανθρωπιστικός ργανισμός του ΟΗΕ. Κύριο μέλημα και βασικός στόχος της Υ.Α. είναι να διασφαλίζει τα δικαιώματα και την ευημερία των προσφύγων και το δικαίωμα του κάθε ατόμου να ζητήσει άσυλο και να βρει ασφαλές καταφύγιο σε άλλη χώρα. Η προστασία τωνπροσφύγων συνεπάγεται, επίσης, τη δημόσια αφύπνιση για το τι είναι πρόσφυγας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή. Στην πραγματικότητα, έχουν απειληθεί οι ίδιοι. Μέσα σε έξι σχεδόν δεκαετίες, η Υ.Α. έχει βοηθήσει περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους να ξανακτίσουν τη ζωή τους.

5 Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) είναι Ελληνική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1989 για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. Μέσα από ποικίλες ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες, τους βοηθά να ενταχθούν αρμονικά στην Ελλάδα.

6 Η επιλογή μας: Πρόσφυγες
Ανθρωπιστικά Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να μην εκδιώκεται από την πατρίδα του και να αισθάνεται ασφαλής εκεί. Τοπικά Η Ελλάδα είναι κομβικό σημείο διέλευσης μεταναστών και προσφύγων. Επίκαιρα Παρατηρείται έξαρση φασιστικών και ακροδεξιών αντιλήψεων στην Ελλάδα και γενικότερα στον ευρωπαϊκό χώρο.


Κατέβασμα ppt "Πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο, το οποίο, επειδή έχει δικαιολογημένο φόβο διωγμού λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google