Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Στην διάρκεια του αυστηρού ρυθμού το σώμα δεν στηρίζεται πια και στα δυο σκέλη αλλά στο ένα ενώ το άλλο κάμπτεται χαλαρά στο γόνατο. Γνωστά έργα είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Στην διάρκεια του αυστηρού ρυθμού το σώμα δεν στηρίζεται πια και στα δυο σκέλη αλλά στο ένα ενώ το άλλο κάμπτεται χαλαρά στο γόνατο. Γνωστά έργα είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Στην διάρκεια του αυστηρού ρυθμού το σώμα δεν στηρίζεται πια και στα δυο σκέλη αλλά στο ένα ενώ το άλλο κάμπτεται χαλαρά στο γόνατο. Γνωστά έργα είναι το Παιδί, έργο του Κριτία, ο Χάλκινος Δίας και ο Ηνίοχος των Δελφών.

3 ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΔΙΑΣ Ο ΗΝΙΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

4  Η πλαστική φτάνει στα όρια της τελοιότητας με καλλιτέχνες όπως ο Μύρωνας, ο Πολύκλειτος και ο Φειδίας. Γνωστά έργα ο Δισκοβόλος, ο Διαδούμενος.

5 ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΩΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ ΔΙΑΔΟΥΜΕΝΟΣ

6  Στους δυο γνωστούς ρυθμούς ως τότε προστίθεται και ο κορινθιακός ρυθμός. Αρχικά οι Αιολείς εμφανίζουν μια παραλλαγή του ιωνικού ρυθμού προσθέτοντας ανάμεσα στους δυο έλικες ένα ανθέμιο. Έπειτα οι Κορίνθιοι προσθέτουν πολύπλοκα φύλλα και έτσι δημιουργείται ο κορινθιακός ρυθμός.

7

8  Στη φιλοσοφία αναπτύσσονται ρεύματα όπως το ρεύμα των σοφιστών που κατακρίθηκαν σπουδαίοι φιλόσοφοι όπως ο Σωκράτης πατέρας της διαλεκτικής μεθόδου και ο μαθητής του ο Πλάτωνας.

9  ΣΩΚΡΑΤΗΣ  ΠΛΑΤΩΝΑΣ

10  Στην ιατρική τις βάσεις βάζει ο Αριστοτέλης και στη συνέχεια συνεχίζει ο Ιπποκράτης από την Κω. Στην ρητορική ξεχωρίζουν ο Λυσίας, ο Ισοκράτης, ο Δημοσθένης και ο Ισαίος. Όσον αφορά το θέατρο ξεχωρίζουν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Αριστοφάνης.

11 ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

12  ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΔΟΜΗ  ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

13 ΤΜΗΜΑ:A1 ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ:2011-2012 ΜΑΘΗΜΑ:ΙΣΤΟΡΙΑ


Κατέβασμα ppt " Στην διάρκεια του αυστηρού ρυθμού το σώμα δεν στηρίζεται πια και στα δυο σκέλη αλλά στο ένα ενώ το άλλο κάμπτεται χαλαρά στο γόνατο. Γνωστά έργα είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google