Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αλλαγές στη φάση των σωμάτων. Τήξη και πήξη των σωμάτων Όταν ένα στερεό σώμα θερμαίνεται, μεταβάλλει την κατάστασή του σε υγρή- ΤΗΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Όταν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αλλαγές στη φάση των σωμάτων. Τήξη και πήξη των σωμάτων Όταν ένα στερεό σώμα θερμαίνεται, μεταβάλλει την κατάστασή του σε υγρή- ΤΗΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Όταν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αλλαγές στη φάση των σωμάτων

2 Τήξη και πήξη των σωμάτων Όταν ένα στερεό σώμα θερμαίνεται, μεταβάλλει την κατάστασή του σε υγρή- ΤΗΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Όταν ένα στερεό σώμα θερμαίνεται, μεταβάλλει την κατάστασή του σε υγρή- ΤΗΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Όταν ένα υγρό σώμα χάνει θερμότητα, μεταβάλλει την κατάστασή του σε στερεή-ΠΗΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Όταν ένα υγρό σώμα χάνει θερμότητα, μεταβάλλει την κατάστασή του σε στερεή-ΠΗΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

3 Τήξη και πήξη των σωμάτων Παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο τήξης ενός σώματος: Παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο τήξης ενός σώματος: (α) η ποσότητα της θερμότητας. (β) η μάζα του σώματος.

4 Περισσότερη θερμότητα = πιο γρήγορη τήξη.

5 Περισσότερη μάζα = πιο αργή τήξη.

6 Βρασμός – υγροποίηση νερού. ΝΕΡΟ ΠΑΓΑΚΙΑ ΥΔΡΑΤΜΟΙ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

7 Βρασμός – υγροποίηση νερού.

8 Εξάτμιση – βρασμός - υγροποίηση Οι παράγοντες που βοηθούν στην εξάτμιση είναι : η θερμοκρασία, η επιφάνεια του υγρού, το είδος του υγρού, ο άνεμος ή το ρεύμα του αέρα. Οι παράγοντες που βοηθούν στην εξάτμιση είναι : η θερμοκρασία, η επιφάνεια του υγρού, το είδος του υγρού, ο άνεμος ή το ρεύμα του αέρα. Με το βρασμό το νερό εξαερώνεται. Με το βρασμό το νερό εξαερώνεται. Με την ψύξη οι υδρατμοί υγροποιούνται. Με την ψύξη οι υδρατμοί υγροποιούνται.


Κατέβασμα ppt "Αλλαγές στη φάση των σωμάτων. Τήξη και πήξη των σωμάτων Όταν ένα στερεό σώμα θερμαίνεται, μεταβάλλει την κατάστασή του σε υγρή- ΤΗΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Όταν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google