Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!
Μια πασχαλινή ιστορία Συγγραφείς: 2ο Δημ. Σχ. Ν. Μηχανιώνας Ολοήμερο Νηπ. Γόννων Λάρισας Πρόγραμμα e-Twinning «ΠΑΣΧΑ»

2 Πρώτο μέρος Συγγραφείς:
Τα παιδιά της Ε2 τάξης του 2ου Δημ. Σχολ. Νέας Μηχανιώνας Δήμητρα, Ραφαήλ, Στέλιος, Παναγιώτα, Μαρία Ντ., Μαρία Μ., Κατερίνα, Ειρήνη, Χριστίνα, Στέργιος, Αντώνης Μπ., Αντώνης Λ., Νίκος, Γιάννης, Ηλίας, Σωτήρης

3 Το Πάσχα πλησίαζε και ο Πασχάλης Λαγός άρχισε τις ετοιμασίες, όπως κάθε χρόνο. Όλα θα έπρεπε να είναι έτοιμα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε οι άνθρωποι να γιορτάσουν και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τηρώντας τα έθιμα.

4 Οι κότες έπρεπε να γεννήσουν πολλά αβγά, για να μην λείψουν από κανένα σπίτι. Τη Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές τηρούσαν το έθιμο βάφοντας κόκκινα αβγά.

5 Τα Τα εργοστάσια δούλευαν νυχθημερόν
Τα Τα εργοστάσια δούλευαν νυχθημερόν. Έπρεπε να παράγουν χιλιάδες σοκολατένια αβγά και λαμπάδες στολισμένες με κόκκινες κορδέλες, για να μην μείνει παραπονεμένο κανένα παιδάκι.

6 Οι αγροί έπρεπε να ποτιστούν με τη βροχή και οι κάμποι να γεμίσουν πολύχρωμα και ευωδιαστά αγριολούλουδα και κατακόκκινες παπαρούνες, για να στολιστούν οι Επιτάφιοι όλης της Γης.

7 Τα παιδιά στα σχολεία ετοίμαζαν πασχαλινές κάρτες για να στείλουν τις ευχές τους σε φίλους και συγγενείς.

8 Τα χελιδόνια έψαχναν αγωνιωδώς να βρουν και το τελευταίο βραχιολάκι του Μάρτη για να το χρησιμοποιήσουν στο χτίσιμο της φωλιάς τους.

9 Όμως ο Λαγός Θύμιος, ο εγωιστής και ζηλιάρης αδερφός του Λαγού Πασχάλη, είχε άλλα σχέδια.

10 Βαρέθηκε κάθε χρόνο να βλέπει τον αδελφό του να παίρνει όλη τη δόξα τις Άγιες αυτές μέρες. Όλοι οι άνθρωποι μιλούσαν για τον αγαπημένο τους λαγό, που φρόντιζε τα πάντα, ώστε να περάσουν ένα υπέροχο Πάσχα. Αποφάσισε λοιπόν να αναλάβει δράση και να καταστρέψει το φετινό Πάσχα.

11 Ξεκίνησε για τη χώρα των Χρωμάτων όπου εκεί έπιασε και φυλάκισε τον κύριο Πορφυρό, αυτόν που έστελνε όλο το κόκκινο χρώμα στη γη.

12 Και ξαφνικά το κόκκινο… εξαφανίστηκε
Και ξαφνικά το κόκκινο… εξαφανίστηκε. Ο Πασχάλης Λαγός είδε τους αγρούς να αλλάζουν χρώμα και όλα τα κόκκινα λουλούδια να γίνονται άσπρα στη στιγμή. Το ουράνιο τόξο έμεινε με έξι χρώματα και οι κότες από τη στενοχώρια τους σταμάτησαν να γεννούν αβγά.

13 «Πού πήγε το κόκκινο;» φώναξε έντρομος ο Λαγός Πασχάλης
«Πού πήγε το κόκκινο;» φώναξε έντρομος ο Λαγός Πασχάλης. «Τι συνέβη και το κόκκινο χρώμα εξαφανίστηκε από τη γη; Πώς θα γιορτάσουν οι άνθρωποι το Πάσχα χωρίς το κόκκινο;» έλεγε και τραβούσε τα αυτιά του.

14 Θα μάθει άραγε ο Λαγός Πασχάλης γιατί εξαφανίστηκε το κόκκινο χρώμα; Θα καταφέρει να σώσει το Πάσχα; Τη συνέχεια της ιστορίας θα την μάθουμε από τα παιδιά του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γόννων Λάρισας!


Κατέβασμα ppt "Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google