Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19 ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19 ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19 ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο μύθος λέει πως στην αυλή του σπιτιού του δασκάλου υπάρχει το Schultüteδεντρο και όταν αυτό βγάλει Schultüten τότε είναι καιρός να ανοίξουν τα σχολεία…

2 Έτσι, στο πρώτο μάθημα των Γερμανικών στα τμήματα Ε1 και Ε2 αναβιώσαμε το έθιμο αυτό με το δικό μας τρόπο. Κι αυτό γιατί οι μαθητές αυτής της τάξης είναι τα «πρωτάκια» της γλώσσας αυτής. Πρόκειται λοιπόν για ένα μεγάλο πολύχρωμο χωνί, το οποίο φροντίζουν κυρίως οι γονείς να το γεμίσουν με γλυκίσματα και μικροδωράκια.

3 Το Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest) είναι γιορτή και Μεγάλο γεγονός που λαμβάνει χώρα στο ΜόναχοΜόναχο κάθε χρόνο στην περιοχή Theresienwiese. Διαρκεί δύο εβδομάδες και λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε από το 1811, οπότε έγιναν μεγάλες1811 γιορτές για τους γάμους του Βασιλέα της Βαυαρίας Λουδοβίκου τον Α΄,Λουδοβίκου τον Α΄ οι οποίες έκτοτε καθιερώθηκαν. Όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων. Σερβιτόροι και τα τελευταία χρόνια και αρκετοί επισκέπτες φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικέςβαυαρικές ενδυμασίες.

4 Κάθε χρόνο πριν τη γιορτή διεξάγεται ένας διαγωνισμός για την καλύτερη αφίσα που θα διαφημίζει το γεγονός ( http://www.wiesnplakat.de/ ).http://www.wiesnplakat.de/ Η ιδέα της Συμβούλου της Γερμανικής κας Κερκινοπούλου να γίνει ένας παρόμοιος διαγωνισμός ανάμεσα στις τάξεις, έτυχε μεγάλου ενθουσιασμού. Επισκέπτες από όλη τη χώρα αλλά και τον κόσμο (περίπου έξι εκατομμύρια κάθε χρόνο) διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τις γερμανικές λιχουδιές.

5 Νικητής του Διαγωνισμού αναδείχτηκε ο μαθητής Νίκος Καρυώτης της ΣΤ1, αφού όλοι οι μαθητές συμφώνησαν τον τελικό λόγο να τον έχει ο δάσκαλος των Εικαστικών κος Μάριος Σιμόπουλος. Στη δράση αυτή συμμετείχαν και τα τμήματα της Ε’ τάξης με καταπληκτικές ιδέες, αλλά εκτός συναγωνισμού. Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 με πολύ φαντασία και κόπο αποτύπωσαν στα μικρά έργα τέχνης την δική τους εικόνα για το γεγονός. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Τέσσερις μαθητές πέρασαν στον τελικό μετά από ψηφοφορία.


Κατέβασμα ppt "Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19 ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google