Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Schultüte Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Schultüte Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Schultüte Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο μύθος λέει πως στην αυλή του σπιτιού του δασκάλου υπάρχει το Schultüteδεντρο και όταν αυτό βγάλει Schultüten τότε είναι καιρός να ανοίξουν τα σχολεία…

2 Πρόκειται λοιπόν για ένα μεγάλο πολύχρωμο
χωνί, το οποίο φροντίζουν κυρίως οι γονείς να το γεμίσουν με γλυκίσματα και μικροδωράκια. Έτσι, στο πρώτο μάθημα των Γερμανικών στα τμήματα Ε1 και Ε2 αναβιώσαμε το έθιμο αυτό με το δικό μας τρόπο. Κι αυτό γιατί οι μαθητές αυτής της τάξης είναι τα «πρωτάκια» της γλώσσας αυτής.

3 Oktoberfest Το Οκτόμπερφεστ (Oktoberfest) είναι γιορτή και Μεγάλο γεγονός που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο στην περιοχή Theresienwiese. Διαρκεί δύο εβδομάδες και λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε από το 1811, οπότε έγιναν μεγάλες γιορτές για τους γάμους του Βασιλέα της Βαυαρίας Λουδοβίκου τον Α΄, οι οποίες έκτοτε καθιερώθηκαν. Όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας ατόμων. Σερβιτόροι και τα τελευταία χρόνια και αρκετοί επισκέπτες φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.

4 Oktoberfest Επισκέπτες από όλη τη χώρα αλλά και τον κόσμο
(περίπου έξι εκατομμύρια κάθε χρόνο) διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τις γερμανικές λιχουδιές. Oktoberfest Κάθε χρόνο πριν τη γιορτή διεξάγεται ένας διαγωνισμός για την καλύτερη αφίσα που θα διαφημίζει το γεγονός ( ). Η ιδέα της Συμβούλου της Γερμανικής κας Κερκινοπούλου να γίνει ένας παρόμοιος διαγωνισμός ανάμεσα στις τάξεις, έτυχε μεγάλου ενθουσιασμού.

5 Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 με πολύ φαντασία και κόπο αποτύπωσαν στα μικρά έργα τέχνης την δική τους εικόνα για το γεγονός. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Τέσσερις μαθητές πέρασαν στον τελικό μετά από ψηφοφορία. Νικητής του Διαγωνισμού αναδείχτηκε ο μαθητής Νίκος Καρυώτης της ΣΤ1, αφού όλοι οι μαθητές συμφώνησαν τον τελικό λόγο να τον έχει ο δάσκαλος των Εικαστικών κος Μάριος Σιμόπουλος. Στη δράση αυτή συμμετείχαν και τα τμήματα της Ε’ τάξης με καταπληκτικές ιδέες, αλλά εκτός συναγωνισμού.


Κατέβασμα ppt "Schultüte Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google