Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ “H ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ “H ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ “H ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ”

2 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΠΙΔΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ : ΜΠΑΤΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Η’ ΕΞΑΜΗΝΟ) Β00062 ΡΟΓΚΑΝΑΚΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (Η’ ΕΞΑΜΗΝΟ) Β00046 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (Η’ ΕΞΑΜΗΝΟ) Β00069 ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ (ΣΤ’ ΕΞΑΜΗΝΟ) Β2001062

3 Η CDL ιδρύθηκε το 1997 από τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Emeritous Richard Atkinson και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ψηφιακές βιβλιοθήκες του κόσμου και υποστηρίζεται από τις βιβλιοθήκες των πανεπιστημιουπόλεων της Καλιφόρνια. Για να επιτύχει την αποστολή της χρησιμοποιεί όλα τα υπερσύγχρονα μέσα και στηρίζεται σε σύγχρονες υπηρεσίες, ενώ χρησιμοποιεί παράλληλα όλα τα σύγχρονα προγράμματα για να εξυπηρετήσει τα αιτήματα των χρηστών της για καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση. Για την επίτευξη των στόχων της η CDL συνεργάζεται με εκδότες, τις βιβλιοθήκες του UC και άλλα ιδρύματα σε βάση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν: συλλογές, ηλεκτρονικές υποτροφίες, ψηφιακή διατήρηση, εκπαίδευση, επικοινωνία, αξιολόγηση, τεχνολογίες της CDL.

4 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Επισκόπηση: Η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια είναι η ενδέκατη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε το 1997 από τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Emeritus Richard Atkinson για να δημιουργήσει την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, να βοηθήσει τις βιβλιοθήκες των πανεπιστημιουπόλεων με το να μοιράσει πόρους και τις συλλογές τους αποτελεσματικότερα και τέλος να παρέχει ηγεσία στην εφαρμογή της τεχνολογίας με σκοπό την ανάπτυξη των υπηρεσιών και των συλλογών των βιβλιοθηκών. Διοικητικά στεγασμένο υπό το γραφείο του προέδρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια λειτουργεί σε στενή συνεργασία με όλες τις πανεπιστημιουπόλεις του UNIVERSITY OF CALIFORNIA και τις βιβλιοθήκες τους.

5 Αποστολή: Για να επιτύχει την αποστολή της, η California Digital Library χρησιμοποιεί στρατηγικές συνεργασίες και τεχνική καινοτομία με: Εστίαση στις συλλογές των ψηφιακών βιβλιοθηκών με την επένδυση στα μέσα ανάπτυξης, την απόκτηση πρόσβασης και τη διαρκή διαχείριση των ψηφιακών συλλογών. Επένδυση στις εφαρμογές που βοηθούν τις βιβλιοθήκες των πανεπιστημιουπόλεων και άλλων βιβλιοθηκών να χτίσουν τις σημαντικές, οικονομικώς αποδοτικές και προσαρμοσμένες υπηρεσίες για τη χρήση λόγιων, πολιτιστικών και πόρων εκμάθησης του πανεπιστημίου. Παροχή συνεργάσιμης ηγεσίας για την ανάπτυξη νέων μορφών λόγιας επικοινωνίας. Ενδυνάμωση στις επενδύσεις του για να επηρεάσουν την αγορά για τις λόγιες πληροφορίες για συμφέρον του πανεπιστημίου, των βιβλιοθηκών του και των κοινοτήτων που εξυπηρετούν.

6 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΌΜΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ CDL - Διοίκηση - Επιχειρησιακή Ανάπτυξη - Υπηρεσίες Ψηφιακών Βιβλιοθηκών - Εκπαίδευση και στρατηγική καινοτομία - Προγράμματα ψηφιακής διατήρησης - Πρωτοβουλίες ακαδημαϊκής επικοινωνίας - Shared ψηφιακό υλικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Μικτή οργανωτική επιτροπή των κοινών συλλογών (JSC) - Οργανωτική επιτροπή των on-line αρχείων της California (OAC) - Ομάδα εργασίας των on- line αρχείων της California(OACWG) - Oμάδα προγράμματος υποστήριξης εισαγωγής αιτημάτων (PIR) - Εργασιακή ομάδα εργαλείων και υπηρεσιών (TSWG). - Ομάδα εργασίας στρατηγικής, τεχνολογικής, αρχιτεκτονικής και προτύπων(STAS). - Ομάδα κωδικοποίησης κειμένου.

7 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ CDL Συμβούλιο των χρηστών Σύνδεσμοι των πόρων Σύνδεσμοι ηλεκτρονικών υποτροφιών Σύνδεσμοι αξιολόγησης.

8 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Daniel Greenstein: Βιβλιοθηκάριος του Πανεπιστημίου και διευθυντής του εκτελεστικού. Peter Brantley: Διευθυντής των τεχνολογιών της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης. Catherine Candee: Διευθυντής της πρωτοβουλίας δόκιμης επικοινωνίας. Patricia (Trisha) Cruse: Διευθυντής προγραμμάτων Ψηφιακής Διατήρησης. Laine Farley: Διευθυντής Υπηρεσιών Ψηφιακή Βιβλιοθήκης. Beverly French: Διευθυντής του κοινού ψηφιακού περιεχομένου. Cate Hutton: Διευθυντής επιχειρησιακής ανάπτυξης. John Ober: Διευθυντής της εκπαίδευσης και της στρατηγικής καινοτομίας.

9 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Συλλογές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικές Υποτροφίες Ψηφιακή Διατήρηση Εκπαίδευση, επικοινωνία και αξιολόγηση Τεχνολογίες της CDL

10 ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ California Digital Library.org CDL image Demonstrator Counting California Digital Preservation Program Directory of CDL- Licensed content E- scholarship editions E- scholarship publications E- scholarship Repository Melvyl Catalogue On line Archive of California(OAC) Request Searchlight UC e-links

11 ΛΕΞΙΚΟ ΟΡΩΝ CDL (California Digital Library) : Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια UC (University of California) : Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια JSC (Joint Steering Committee) : Μεικτή Οργανωτική Επιτροπή OAC (Online Archive of California) : Online Αρχείο της Καλιφόρνια OACWG (Online Archive of California Working Group) : Ομάδα Εργασίας του Online Αρχείου της Καλιφόρνια PIR (Patron Initiated Request) : Υποστήριξη Εισαγωγής Αιτημάτων STAS (Strategic Technology Architecture and Standards): Στρατηγική Τεχνολογικής Αρχιτεκτονικής και Προτύπων TSWG (Tools and Service Working Group) : Εργασιακή Ομάδα Εργαλείων και Υπηρεσιών) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ www.cdlib.org


Κατέβασμα ppt "ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ “H ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google