Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί την ποιότητα ζωής και στους δύο χώρους 2.Καμία, πάντως, ανταπόκριση στις ανάγκες του κόσμου δεν είναι δυνατή αν η επιχείρηση δεν είναι κερδοφόρα 3.Συνεπώς πρωταρχικό μέλημα η επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων της επιχείρησης 4.Απαιτείται η εφικτότητα των στόχων 5.Λήψη αποφάσεων με σύνεση και ευελιξία στη συμπεριφορά

2 (Προσδιορίζει τι μπορεί να γίνει) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (Προσδιορίζει τι πρέπει να γίνει) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ Απόδοση Αυτοδέσμευση Αγαθά Εξυπηρέτηση ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ

3 Κατευθυντήριες Αρχές Μνημόνιο Διοικητικής ετοιμότητας 1.Έχω καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο όραμα; 2.Έχω εναρμονίσει το όραμα αυτό με τις προσδοκίες του κόσμου που επηρεάζεται; 3.Είμαι αφοσιωμένος ολόψυχα στο όραμα αυτό; 4.Ενθαρρύνομαι από ανθρώπους στο άμεσο περιβάλλον μου, που σέβομαι και εκτιμώ, προκειμένου να προχωρήσω στην πραγματοποίηση του οράματος μου χωρίς ενδοιασμούς; 5.Πιστεύουν όλοι οι συνεργάτες μου στο ίδιο όραμα; Έχουν όλοι τους τον ίδιο στόχο; Αποδέχονται όλοι τα ίδια πρότυπα δουλειάς; 6.Είναι οι αξίες, που όλοι πρεσβεύουμε, σύμφωνες με το όραμα; 7.Είναι η στάση μου θετική και η συμπεριφορά μου σωστή έναντι των υφισταμένων που μοχθούν να επιτύχουν το κοινό όραμα; 8.Είμαι αποφασισμένος να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες του κόσμου που επηρεάζεται μέσα στα πλαίσια που επιβάλλει το όραμα;

4 Ανικανοποίητες ανάγκες γεννούν προσδοκίες Οι προσδοκίες οδηγούν σε οράματα Τα οράματα επιβάλλουν στόχους και αξίες Οι στόχοι ενεργοποιούν τη συμπεριφορά (δράση) Οι αξίες προσανατολίζουν τη συμπεριφορά Οι συνέπειες διορθώνουν τη συμπεριφορά Η σωστή συμπεριφορά πραγματοποιεί τα οράματα

5 Ο χαρισματικός ηγέτης αντλεί τη δύναμη που έχει με το να επηρεάζει άλλους με την προσωπικότητά του και όχι από τη θέση του Αν η δύναμη επιρροής του χαρισματικού ηγέτη πηγάζει από την προσωπικότητά του, τότε η ανταπόκριση και όχι ο εξαναγκασμός είναι το μέσον επιβολής του και το κλειδί της επιτυχίας του Η ανάθεση πρωτοβουλιών και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων δίνει νόημα στην εργασία, προκαλώντας μεγαλύτερη ικανοποίηση λόγω της υψηλότερης απόδοσης.

6 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΑΘΩΝ (Ή ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ). Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΜΕΓΕΘΟΣ = ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ.

7 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ (ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ- ΞΕΡΕΙ) (ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΜΠΟΡΕΙ) (ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ -ΘΕΛΕΙ) ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: ΓΝΩΣΕΙΣ, ΠΕΙΡΑ, ΕΥΦΥΙΑ, ΕΠΙΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΣΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ. ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΩΘΗΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ Ή ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΣΩΓΕΝΟΥΣ Ή ΕΞΩΓΕΝΟΥΣ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΟΣ (ΑΙΤΙΑ). ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ.

8

9 ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ = (ΑΞΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΟΥ) Χ (ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΟΥ) Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΟΤΙ: 1.ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) 2.ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΥΛΙΚΑ Ή ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΦΕΛΗ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ).

10 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο ΚΑΛΟΣ MANAGER ΠΡΕΠΕΙ: 1.ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 2. ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. 3.ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 4.ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. 5.ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.


Κατέβασμα ppt "ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1.Επιλεκτική ανταπόκριση του στις ανάγκες του κόσμου μέσα στην επιχείρηση και έξω από αυτήν με τρόπο που να βελτιστοποιεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google