Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι θα μάθουμε σήμερα: Να διαχωρίζουμε τι εννοούμε με τον όρο υλικό του υπολογιστή και τι με τον όρο λογισμικό Να αναφέρουμε το όνομα και τον ρόλο των.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι θα μάθουμε σήμερα: Να διαχωρίζουμε τι εννοούμε με τον όρο υλικό του υπολογιστή και τι με τον όρο λογισμικό Να αναφέρουμε το όνομα και τον ρόλο των."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Τι θα μάθουμε σήμερα: Να διαχωρίζουμε τι εννοούμε με τον όρο υλικό του υπολογιστή και τι με τον όρο λογισμικό Να αναφέρουμε το όνομα και τον ρόλο των κύριων μονάδων του υπολογιστή (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας – ΚΜΕ, Κύρια Μνήμη – RAM, Μονάδα Εισόδου/Εξόδου – I/O Unit) Να αναφέρουμε το όνομα και τη χρήση των κύριων περιφερειακών συσκευών του υπολογιστή Να διαχωρίζουμε τις περιφερειακές συσκευές σε συσκευές εισόδου και εξόδου Να αναφέρουμε το όνομα και τη χρήση των βασικών περιφερειακών μονάδων αποθήκευσης Να συσχετίζουμε τις μονάδες με τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή (είσοδος-επεξεργασία- αποθήκευση-έξοδος).

3 Tι εννοούμε με τον όρο υλικό του υπολογιστή και τι με τον όρο λογισμικό Ένας υπολογιστής αποτελείται από 2 μέρη : ΥΛΙΚΟ Όλα τα εξαρτήματα μέσα στον Η/Υ και όλες τις συσκευές που συνδέονται μαζί του (μπορούμε να δούμε και να αγγίξουμε) ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Όλα τα προγράμματα που υπάρχουν στον υπολογιστή Windows, Notepad, Ms Paint, Media Player, Παιχνίδια κλπ.

4 Βασικές Λειτουργίες του Υπολογιστή Όλοι οι Υπολογιστές με τη βοήθεια πάντοτε ενός προγράμματος εκτελεί 4 βασικές λειτουργίες Όλες οι λειτουργίες πραγματοποιούνται από διάφορα μέρη/εξαρτήματα του Υλικού του υπολογιστή. Τα μέρη/εξαρτήματα αυτά τα χωρίζουμε σε Κύριες μονάδες και Περιφερειακές μονάδες

5 Κύριες μονάδες Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας, KME (Central processing Unit, CPU) Είναι το εξάρτημα που είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των δεδομένων εκτελώντας τις εντολές από το πρόγραμμα. Η Κεντρική (Κύρια) Μνήμη (RAM) Χρησιμοποιείται για τη γρήγορη αποθήκευση πληροφοριών κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος. Οι πληροφορίες της αποθηκεύονται προσωρινά και χάνονται μόλις σβήσουμε τον Η/Υ Η Μονάδα Εισόδου/Εξόδου (I/O Unit) Χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των περιφερειακών μονάδων (συσκευών) και μεσολαβεί για την επικοινωνία τους με την ΚΜΕ.

6 Περιφερειακές Μονάδες ή Περιφερειακές Συσκευές Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για είσοδο δεδομένων, έξοδο και αποθήκευση πληροφοριών Συσκευές Εισόδου. Συσκευές με την βοήθεια των οποίων δεδομένα όπως κείμενο, ήχος, εικόνες, βίντεο εισάγονται στον Η/Υ. Π.x Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Χειριστήριο (JoyStick), Σαρωτής (Scanner), κάμερα, μικρόφωνο, laser reader κλπ.

7 Μονάδες Εξόδου. Μονάδες οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη παρουσίαση των πληροφοριών. Περιφερειακές Μονάδες ή Περιφερειακές Συσκευές Π.χ Εκτυπωτής, Οθόνη, μεγάφωνα, Βιντεο_προβολέας, ακουστικά κλπ

8 Μονάδες Αποθήκευσης (Βοηθητική μνήμη) Μονάδες οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη μόνιμη αποθήκευση των πληροφοριών. Περιφερειακές Μονάδες ή Περιφερειακές Συσκευές Π.χ Σκληρός Δίσκος, Δισκέτα, CD/DVD, USB μνήμη φλας, SD κάρτες, κλπ

9 Να γίνει το Φύλλο εργασίας Α.2.Μ3 σελίδα 25 Ασκήσεις 1 μέχρι 10


Κατέβασμα ppt "Τι θα μάθουμε σήμερα: Να διαχωρίζουμε τι εννοούμε με τον όρο υλικό του υπολογιστή και τι με τον όρο λογισμικό Να αναφέρουμε το όνομα και τον ρόλο των."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google