Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη

2 Τι είναι το eTwinning; Ευρωπαϊκή δράση για την ηλεκτρονική αδελφοποίηση και τη συνεργασία των σχολείων της Ευρώπης. Δύο ή περισσότερα σχολεία από δύο τουλάχιστον διαφορετικές χώρες της Ε.Ε. συνεργάζονται σε ένα κοινό θέμα και πλαίσιο συνεργασίας, κάνοντας χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η βασική δράση του προγράμματος e-Learning της Ε.Ε. για το Πλέον εντάσσεται στο Πρόγραμμα για τη Διά Βίου Μάθηση, ως δράση του Comenius. Επίσημη έναρξη: 14 Ιανουαρίου 2005. Κεντρική Πύλη του προγράμματος: Ενημερωτική ελληνική ιστοσελίδα για τη δράση:

3 Τι προσφέρει; Ένα ευρύ δίκτυο χιλιάδων ευρωπαϊκών σχολείων για συνεργασία Εύχρηστα και απλά ηλεκτρονικά εργαλεία για: Την εύκολη εύρεση συνεργάτη Την ηλεκτρονική επικοινωνία με τους πιθανούς συνεργάτες Τη σύναψη συνεργασίας Την υλοποίηση του συνεργατικού σας έργου, με την παροχή μιας κλειστής συνεργατικής πλατφόρμας για εσάς & το σχολείο συνεργάτη Προστιθέμενη αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από: Τη Bιωματική Μάθηση Την Ευρωπαϊκή Διάσταση Τη Χρήση των Νέων Τεχνολογιών Τη μάθηση μέσα από τη διασκέδαση!

4 Η φιλοσοφία του eTwinning…
Ελευθερία στην επιλογή των δομικών στοιχείων του προγράμματος σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών και των ωφελειών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία Καθόλου γραφειοκρατία!

5 Υποστήριξη σχολείων… Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης… …..
Έχει τον γενικό συντονισμό της δράσης στην Ελλάδα Αλληλεπιδρά τόσο με την ΚΥΥ όσο και με τα ελληνικά σχολεία Ετοιμάζει ενημερωτικό υλικό για τη δράση Διοργανώνει τα εθνικά βραβεία Συντονίζει τις ενημερωτικές ημερίδες eTwinning Υποστηρίζει τα ελληνικά σχολεία στο έργο τους! Ελληνικός Ιστότοπος eTwinning: Helpdesk τηλ.: (etwin) Αστική χρέωση 1 αστικής μονάδας, ώρες γραφείου καθημερινές Λειτουργεί ως κεντρική αρχή της δράσης και συντονίζει τις 28 Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ) Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης ….. ΕΥΥ - PL ΕΥΥ - IT ΕΥΥ - FR ΕΥΥ - EL Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning σε κάθε χώρα, στόχο έχει να προωθήσει τη δράση σε Εθνικό επίπεδο και να παράσχει υποστήριξη στα σχολεία Έλληνες προωθητές Ελληνικά σχολεία

6 Η αρχή του eTwinning… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Στην επιλογή του συνεργάτη στη μορφή της συνεργασίας (δύο καθηγητών, δύο ομάδων καθηγητών, δύο υπευθύνων βιβλιοθήκης, δύο διευθυντών, πολυεπίπεδη συνεργασία) Στο μέγεθος της ομάδας μαθητών-εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν Στην επιλογή του θέματος, της γλώσσας και της διάρκειας μιας συνεργασίας Στη χρονική έναρξη και λήξη μιας συνεργασίας Στον σχεδιασμό μιας συνεργασίας Στο παραγόμενο αποτέλεσμα Και επιπλέον: Αποδέσμευση από γραφειοκρατικές διαδικασίες! Τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά και άμεσα.

7 Πώς συμμετέχω; Εύρεση θέματος: Αναζητήστε ένα θέμα πάνω στο οποίο σας ενδιαφέρει να συνεργαστείτε. Αυτό μπορεί να εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών / να είναι διαθεματικό / να προέρχεται από άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείτε. Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας και εγγραφείτε μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας της δράσης ( Αναζήτηση συνεργατών: αναζητήστε προτάσεις για συνεργασία μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας της δράσης ( Σύναψη και υλοποίηση συνεργασίας: μετά τη σύναψη της συνεργασίας σας, σας προσφέρεται μια κοινή συνεργατική πλατφόρμα εργαλείων για εσάς και τον συνεργάτη σας. Προϋποθέσεις: Για τη συμμετοχή στο eTwinning αρκεί ένας υπολογιστής και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να πάρετε ιδέες σχετικά με θέματα από την αντίστοιχη ιστοσελίδα ( της ευρωπαϊκής πύλης.

8 Γιατί να συμμετάσχω; Συνεργατική διάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο τυπικό σχολικό περιβάλλον – επαφή με μια άλλη κουλτούρα Δημιουργική ανάπτυξη δραστηριοτήτων - διαφυγή από τα τετριμμένα της καθημερινής σχολικής πρακτικής Εναλλακτικός τρόπος διδασκαλίας η συνεργατική, βιωματική μάθηση Αναγνώριση σχολείων μέσω του eTwinning – βραβεία eTwinning Δημιουργική αξιοποίηση των σχολικών εργαστηρίων Δημιουργική ενασχόληση και εξοικείωση μαθητών και εκπαιδευτικών με τις Νέες Τεχνολογίες και τις ξένες γλώσσες Κίνητρα για τους συναδέλφους: Επικοινωνία με ομολόγους Ανταλλαγή παιδαγωγικών απόψεων και υλικού Εφαρμογή νέων παιδαγωγικών μεθόδων Χρήση Νέων Τεχνολογιών στην πράξη Τα ηλεκτρονικά εργαλεία eTwinning δεν απαιτούν εξειδικευμένη γνώση Ευρωπαϊκή διάσταση Κίνητρα για τη δ/νση του σχολείου: «Άνοιγμα του σχολείου στην Ευρώπη» Θετική Εικόνα για το σχολείο eTwinning Label, Quality Label Εθνικά και Πανευρωπαϊκά Βραβεία Υλοποίηση διεθνών προγραμμάτων, χωρίς γραφειοκρατία! Κίνητρα για τους μαθητές: Η ενεργός ανάμειξη (βιωματική μάθηση) Η Ευρωπαϊκή Διάσταση Η συνεργατική εργασία Η ανακάλυψή ενός νέου τρόπου μάθησης Η μάθηση μέσα από τη διασκέδαση!

9 Αναγνώριση σχολείων Παροχή eTwinning Label! Το eTwinning πιστοποιητικό σας Προβολή στη Γκαλερί eTwinning! Των καλύτερων συνεργασιών πανευρωπαϊκά Παροχή eTwinning Label Ποιότητας! Για την αναγνώριση των ποιοτικών έργων eTwinning Εθνικά Βραβεία eTwinning! Για τη βράβευση των καλύτερων έργων eTwinning σε εθνικό επίπεδο Πανευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning! Για τη βράβευση των καλύτερων έργων eTwinning σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Το eTwinning Label Όλα τα σχολεία που έχουν δηλώσει μία συνεργασία στην πύλη του eTwinning δικαιούνται να λάβουν το eTwinning Label, μετά την έγκριση της συνεργασίας από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης της χώρας τους. Το επίσημο eTwinning Label είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που περιλαμβάνει τις υπογραφές της Εθνικής Υπηρεσίας Στήριξης (NSS) και της Κεντρικής Υπηρεσίας Στήριξης, και το οποίο τα σχολεία μπορούν να εκτυπώσουν και να εκθέσουν Η Γκαλερί του eTwinning Οι Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης και η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης θα επιλέξουν τις καλύτερες συνεργασίες, οι οποίες θα εμφανίζονται για ένα μήνα στην Γκαλερί του eTwinning. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία προβολής, σε ολόκληρη την Ευρώπη, των πιο ενεργών και καινοτόμων σχολείων της δράσης eTwinning. Η Γκαλερί του eTwinning αποτελείται από: μία επιλογή των NSS άρθρα για μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα, από τις γκαλερί των προηγούμενων μηνών. Το eTwinning Label Ποιότητας Το eTwinning Label Ποιότητας δίνει υψηλή αναγνώριση σε όλες τις ποιοτικές συνεργασίες. Τα σχολεία που διενεργούν έργα eTwinning υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση της ετικέτας ποιότητας μέσω της ενότητας Label που βρίσκεται στο eTwinning Desktop, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν. Οι Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης αξιολογούν τις αιτήσεις και προσδιορίσουν τα σχολεία με τις καλύτερες συνεργασίες βάσει της κάρτας προόδου τους και συγκεκριμένων κριτηρίων. Η ΕΥΥ απονέμουν στις συνεργασίες την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την ΚΥΥ στα σχολεία που συμμετέχουν σε μία συνεργασία και τα οποία έχουν βραβευθεί με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και τα έργα τους θεωρούνται «άριστα» από Ευρωπαϊκή άποψη. Τα Βραβεία eTwinning Εθνικά και Πανευρωπαϊκά Τα Βραβεία eTwinning επιβραβεύουν κάθε έτος τα καλύτερα παραδείγματα σχολικών συνεργασιών στην Ευρώπη. Ο διαγωνισμός για τα εθνικά βραβεία eTwinning 2006 περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες, βάσει εκπαιδευτικής βαθμίδας: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (05-12) Γυμνάσιο (13-15) και ΓΕΛ - ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ & TEE (16-19) Αποδίδονται βραβεία πρώτα και δεύτερα σε κάθε κατηγορία. Περισσότερες πληροφορίες για τα Πανευρωπαϊκά βραβεία μέσω της κεντρικής πύλης eTwinning – Περισσότερες πληροφορίες για τα Εθνικά βραβεία μέσω του ελληνικού ιστοτόπου eTwinning –

10 eTwinning! Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!


Κατέβασμα ppt "Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google