Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PLC Μικροϋπολογιστής που λαμβάνει σήματα εισόδου και εκπέμπει σήματα εξόδου. Αντικατάσταση του κλασικού πίνακα αυτοματισμού με τους ηλεκτρονόμους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PLC Μικροϋπολογιστής που λαμβάνει σήματα εισόδου και εκπέμπει σήματα εξόδου. Αντικατάσταση του κλασικού πίνακα αυτοματισμού με τους ηλεκτρονόμους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PLC Μικροϋπολογιστής που λαμβάνει σήματα εισόδου και εκπέμπει σήματα εξόδου. Αντικατάσταση του κλασικού πίνακα αυτοματισμού με τους ηλεκτρονόμους.

2 ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Επεξεργασία υγρών και άντληση αυτών από δοχεία καθώς επίσης και η ανάμειξής τους. Υπάρχουν τέσσερα δοχεία με διάφορα υγρά που πρόκειται να αναμειχθούν με κάποια προκαθορισμένη αναλογία ανά δύο, ανά τρία. Εφόσον τα υγρά έχουν μεταφερθεί στο δοχείο ανάμειξης και έχει τελειώσει η λειτουργία της άντλησης τίθεται σε λειτουργία ο αναμίκτης και αναδεύει το παρασκεύασμα. Μετά το πέρας αυτής της ανάδευσης με τον έλεγχο ενός διακόπτη μπορούμε να σταματήσουμε τον αναμίκτη. Τώρα εάν το δοχείο ανάμειξης γεμίσει θέτει σε λειτουργία ένα συναγερμό, ο οποίος μας ενημερώνει ότι έχει γεμίσει.

3 ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανεύρεση των εργαλείων
Υλοποίηση του κατασκευαστικού μέρους Προγραμματισμός του PLC Εξομοίωση Εφαρμογή

4 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ
Plexiglass Πλαστικές γωνίες 4 ηλεκτροβάνες διαμέτρου ½ ίντσας normal close μηδενικής πιέσεως 1 χειροκίνητη βάνα νερού 1 ανεδεφτήρας 1 διακόπτης 7 θέσεων 1 διακόπτης μίας θέσεως 6 λαμπάκια Φλοτέρ ½ ίντσας Χαλκοσωλήνας, 3Τ, 2 γωνίες

5 1 πίνακα 2 ράγες για τη στερέωση των εξαρτημάτων 1 κανάλι για την τοποθέτηση των καλωδίων 7 κλέμες κόκκινες 7 κλέμες γκρι 2 κλέμες κίτρινες Καλώδιο 1x1 mm2 και 3x1 mm2 PLC Zelio 2 της εταιρείας Telemecanique Τροφοδοτικό 240V DC Zelio Soft2 (software)

6 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Κατασκευή δοχείων
Τοποθέτηση των ηλεκτροβάνων πάνω στα δοχεία Συγκόλληση χαλκοσωλήνα για τη ροή των υγρών και την κατάληξη τους στο δοχείο ανάμειξης Τοποθέτηση του ανεδεφτήρα στο δοχείο ανάμειξης Στήσιμο πίνακα με τα απαραίτητα εξαρτήματα Καλωδίωση Τοποθέτηση δοχείων και πίνακα πάνω στη βάση τους (ξύλο) Προγραμματισμός του PLC

7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΜΟΣ PLC Ο προγραμματισμός του Zelio Logic SR2 B121FU γίνεται μέσω του λογισμικού Zelio Soft2 σε γλώσσα Ladder.

8 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9

10

11

12


Κατέβασμα ppt "PLC Μικροϋπολογιστής που λαμβάνει σήματα εισόδου και εκπέμπει σήματα εξόδου. Αντικατάσταση του κλασικού πίνακα αυτοματισμού με τους ηλεκτρονόμους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google