Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μηχανογραφικό.Πώς να το συμπληρώσω;Τι πρέπει να σκεφτώ;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μηχανογραφικό.Πώς να το συμπληρώσω;Τι πρέπει να σκεφτώ;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μηχανογραφικό.Πώς να το συμπληρώσω;Τι πρέπει να σκεφτώ;

2 Γιατί πρέπει να αποφασίσω με σοβαρότητα ; Γιατί είναι σημαντικό:  Να αξιοποιηθούν τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητας μου  Να γίνει επιλογή της εκπαιδευτικής διεξόδου που μου ταιριάζει σύμφωνα με τις ικανότητες μου,τα ενδιαφέροντά μου και τις επαγγελματικές αξίες μου.

3  Δεν παίρνουμε υπόψιν μας τις βάσεις των σχολών για να συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό.Αυτό που θα μας καθοδηγήσει είναι το τι μας αρέσει περισσότερο.  Μπορούμε να συμπληρώσουμε σχολές από δύο πεδία και μάλιστα με όποια σειρά θέλουμε.Πχ.1η σχολή από 1ο πεδίο,2η από δεύτερο πεδίο κλπ.  Να έχουμε στην σκέψη μας ότι υπάρχουν στις σχολές μεταπτυχιακά που μπορεί να είναι πολύ κοντά στα ενδιαφέροντά μας.Πχ ο μηχανολόγος μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση.

4  Πληροφόρηση η καλλίτερη καθοδήγηση.  http://epagelmata.oaed.gr/list.php http://epagelmata.oaed.gr/list.php  http://metaptyxiaka1.blogspot.com  Cd με σπουδές  Πάμε πανεπιστήμιο.Σπύρος Μιχαλούλης-Νίκος Παυλάτος

5  Ειδικά μαθήματα.Για κάποιες σχολές πρέπει να εξεταστούμε σε περισσότερα μαθήματα.Αυτά αναφέρονται με νούμερα αριστερά στην αντίστοιχη σχολή στο μηχανογραφικό

6  Καλό είναι να χωρίσετε τις σχολές που μετά από τις πληροφορίες που μαζέψατε νομίζετε ότι σας αρέσουν σε ομάδες.Στην πρώτη ομάδα βάλτε τις σχολές που σας αρέσουν πολύ.Στην δεύτερη ομάδα τις σχολές που σας αρέσουν λιγότερο και στην Τρίτη ομάδα τις σχολές που δεν σας αρέσουν καθόλου.Αυτό θα σας βοηθήσει στο τέλος να βάλετε την σωστή σειρά προτίμησης.

7  Επίσης μπορείτε να σχηματίσετε μια μαργαρίτα.Στο κέντρο να βάλετε την σχολή που σας ενδιαφέρει περισσότερο και στα φύλλα τις μαργαρίτας να βάλετε όλες τις σχολές που είναι σχετικές με την κεντρική σχολή(έχοντας υπόψιν σας και τα μεταπτυχιακά που μπορεί να είναι συναφή).Με αυτόν τον τρόπο θα αντιληφθείτε ότι δεν είναι μόνο μία ή δύο σχολές που σας ενδιαφέρουν αλλά πολύ περισσότερες.

8  Ψάξτε καλά για πολλές εναλλακτικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν


Κατέβασμα ppt "Μηχανογραφικό.Πώς να το συμπληρώσω;Τι πρέπει να σκεφτώ;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google