Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αξιολόγηση δεδομένων αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα Μηνάς Καρατζόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αξιολόγηση δεδομένων αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα Μηνάς Καρατζόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αξιολόγηση δεδομένων αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα Μηνάς Καρατζόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού

2 Αντί προλόγου … July 2005 July 2010 Πηγή: CoCom

3 Εξέλιξη ευρυζωνικών γραμμών Διείσδυση (Δεκ. 2010) 19,9% Εκτίμηση (Δεκ. 2011) >2,5 εκατ. γραμμές ή διείσδυση ~22,5%

4 Μεταβολή ευρυζωνικών γραμμών Παρά την κάμψη, η σύγκλιση με την Ε.Ε. συνεχίζεται αλλά σε βραδύτερο ρυθμό.

5 Μεταβολή ευρυζωνικών γραμμών

6 Eυρυζωνική διείσδυση στην Ε.Ε. Σημερινή διείσδυση στην Ελλάδα 19,9% (31/12/2010).

7 Κόστος ευρυζωνικών συνδέσεων

8 Ευρυζωνικές ταχύτητες Στην Ε.Ε.: 0,5% >100Mbps (FTTH, CaTV) (Ιουλ. 2010)4,4% 30 - 100 Mbps (FTTH, CaTV, VDSL)

9 Εξέλιξη ευρυζωνικών γραμμών ανά τεχνολογία

10 Ευρυζωνικές γραμμές ανά τεχνολογία σε Ελλάδα και Ε.Ε. Κατανομή γραμμών xDSL ~ 55% κυρίαρχος πάροχος ~ 34% μέσω ΑΠΤΒ ~ 11% bitstream κλπ.

11 Ανταγωνισμός σε επίπεδο δικτύων σε Ελλάδα και Ε.Ε.

12 Κινητή ευρυζωνικότητα σε Ελλάδα και Ε.Ε. Πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών δικτύων, με χρήση φορητών Η/Υ.

13 Συμπεράσματα  Από το 2005 έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην Ελληνική ευρυζωνική αγορά. Δεν αρκεί αλλά αποτελεί οδηγό για τα επόμενα βήματα.  Η σύγκλιση με τη λοιπή Ευρώπη απαιτεί επιτάχυνση του ρυθμού ευρυζωνικής ανάπτυξης. Η οικονομική κρίση λειτουργεί ανασταλτικά.  Η μείωση τιμών από το 2005 μέχρι σήμερα είναι ραγδαία. Δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό στοιχείο ανταγωνισμού.  Η αύξηση των ονομαστικών ταχυτήτων είναι επίσης ραγδαία. Σήμερα υπάρχει μία νέα απαίτηση για ταχύτητες > 30Mbps / 100Mbps.  Η ανάπτυξη της ΑΠΤΒ αποτελεί σημαντικό επίτευγμα. Επόμενος στόχος ο ανταγωνισμός σε επίπεδο δικτύων και η μετάβαση σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς.

14 Ερωτήσεις?


Κατέβασμα ppt "Αξιολόγηση δεδομένων αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα Μηνάς Καρατζόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google