Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3.1 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΣΤΟΧΟΙ 1.Τι είναι η αντίσταση και πού οφείλεται. 2.Τι είναι ο αντιστάτης και ποια είναι η λειτουργία του. 3.Ποιο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3.1 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΣΤΟΧΟΙ 1.Τι είναι η αντίσταση και πού οφείλεται. 2.Τι είναι ο αντιστάτης και ποια είναι η λειτουργία του. 3.Ποιο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3.1 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

2 ΣΤΟΧΟΙ 1.Τι είναι η αντίσταση και πού οφείλεται. 2.Τι είναι ο αντιστάτης και ποια είναι η λειτουργία του. 3.Ποιο είναι το σύμβολο και ποια η μονάδα μέτρησης της αντίστασης. 4.Τι είναι η αγωγιμότητα. Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθουμε:

3 Τι είναι η αντίσταση Όπως η αντίσταση του νερού δυσκολεύει τον αθλητή που τρέχει κατά μήκος μιας παραλίας, Έτσι και η αντίσταση σ΄ ένα ηλεκτρικό κύκλωμα εμποδίζει τη ροή του ρεύματος. Αντίσταση (Resistance) είναι η δυσκολία που βρίσκει το ηλεκτρικό ρεύμα όταν διέρχεται μέσα από ένα αγωγό.

4 Πού οφείλεται η αντίσταση Ελεύθερο ηλεκτρόνιο Ηλεκτρόνιο άλλης στοιβάδας Πυρήνας άλλου ατόμου + - -e Α Καθώς τα ελεύθερα ηλεκτρόνια κινούνται στους αγωγούς, συγκρούονται με άλλα άτομα. Από τη σύγκρουση χάνεται μέρος της κινητικής τους ενέργειας η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα.

5 Θερμικά αποτελέσματα Όταν το ρεύμα διέρχεται μέσα από μια ωμική αντίσταση (μια ηλεκτρική συσκευή, μια λάμπα, ή ένα καλώδιο) παράγεται θερμότητα.

6 Τι είναι ο αντιστάτης Ο αντιστάτης (Resistor) είναι το εξάρτημα το οποίο κατασκευάζεται για να έχει συγκεκριμένη τιμή αντίστασης. Βασική λειτουργία του αντιστάτη είναι να περιορίζει τη ροή του ρεύματος. Αντιστάτης άνθρακα Αντιστάτης σύρματος

7 Ο Αντιστάτης και ο Μειωτήρας Ο μειωτήρας εμποδίζει τη ροή του νερού στο σύστημα. Ο αντιστάτης εμποδίζει τη ροή του ρεύματος. Ο αντιστάτης σ’ ένα ηλεκτρικό κύκλωμα μπορεί να συγκριθεί με το μειωτήρα σ’ ένα υδραυλικό σύστημα Αντλία Μπαταρία

8 Το σύμβολο και η μονάδα μέτρησης Σύμβολο της αντίστασης είναι το: R Μονάδα μέτρησης της αντίστασης είναι το Ωμ (Ω) 1000 Ω = 10 3 Ω = 1 kΩ 1000000 Ω = 10 6 Ω = 1 ΜΩ R

9 Αγωγιμότητα Αγωγιμότητα G είναι το αντίστροφο της αντίστασης. Μονάδα μέτρησης: το σίμεν (S) Δηλώνει πόσο εύκολα περνά το ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από ένα σώμα. Συνήθως στα φυσικά γλυκά νερά η ηλεκτρική αγωγιμότητα κυμαίνεται από 50 – 1500 μS/cm Όργανο μέτρησης της αγωγιμότητας

10 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ Αντιστάτης Τι είναι Ποια η λειτουργία του Αντίσταση Τι είναι Πού οφείλεται Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Το σύμβολο και η μονάδα μέτρησης Τι είναι η αγωγιμότητα R Ω (Ωμ)


Κατέβασμα ppt "3.1 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΣΤΟΧΟΙ 1.Τι είναι η αντίσταση και πού οφείλεται. 2.Τι είναι ο αντιστάτης και ποια είναι η λειτουργία του. 3.Ποιο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google