Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών. 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ (Ε.Δ.Κ.Ε.) Το Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών. 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ (Ε.Δ.Κ.Ε.) Το Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών

2 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ (Ε.Δ.Κ.Ε.) Το Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών είναι μέρος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Κινητικότητας Ερευνητών (ERAMORE). Το Ε.Δ.Κ.Ε. προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και υποστήριξη στους μετακινούμενους ερευνητές σε θέματα όπως, προϋποθέσεις εισόδου στην χώρα, βίζα, άδεια εργασίας, αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων, θέσεις εργασίας, μισθολόγιο, φορολογία, συνταξιοδότηση, ιατρική ασφάλιση, κοινωνική ασφάλιση, στέγαση, εκπαίδευση, μαθήματα γλώσσας και πληροφόρηση για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής.

3 3 Σύντομο Ιστορικό της Ανάπτυξης του Ελληνικού Δικτύου των Κέντρων Κινητικότητας ΜΑΡΤΙΟΣ 2000: Το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) συμμετέχει στην Ελληνική αντιπροσωπεία στην 1 η Συνάντηση της Επιτροπής Ελέγχου της ΕΕ για την Κινητικότητα των Ερευνητώνof και είναι ο συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου Κινητικότητας (Bridgehead Organization) ΙΟΥΝΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002: Άσκηση Χάρτου για την εξακρίβωση των Πυλών που θα συνδεθούν στην Ευρωπαϊκή Πύλη Κινητικότητας ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002: Το ΕΚΕΤΑ καθορίζεται από την ΓΓΕΤ ως Bridgehead Organization του Ελληνικού Δικτύου των Κέντρων Κινητικότητας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2003: Άσκηση Χάρτου για την εξακρίβωση των μελών που θα απαρτίζουν το Εθνικό Δίκτυο ΜΑΪΟΣ 2003: Ιδρύεται το Ελληνικό Εθνικό Δίκτυο ΙΟΥΝΙΟΣ 2003: Υποβολή της πρότασης του Έργου ΠΥΘΕΑΣ από το ΕΚΕΤΑ για την χρηματοδότηση του Εθνικού Δικτύου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 28, 2003: Η πρόταση του Έργου PYTHEAS εγκρίνεται ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2003: Έναρξη διαδικασιών για την διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 30, 2003: - Εναρκτήρια συνάντηση του Εθνικού Δικτύου και παρουσίαση του πρώτου πρόχειρου πρωτοτύπου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 05, 2003: Υπογράφεται η σύμβαση του Έργου PYTHEAS με την EE ΙΣΤΟΡΙΚΟ

4 4 Δομή του Εθνικού Δικτύου Κινητικότητας Ερευνητών Ζώνη 1 ΕΚΕΤΑ, ΑΠΘ, ΣΒΒΕ Πόλη: Θεσσαλονίκη Ζώνη 2 Δημ.Παν.Θράκης Πόλη: Ξάνθη Ζώνη 3 Παν.Πάτρας Πόλη: Πάτρα Ζώνη 4 Παν. Θεσσαλίας Πόλη: Βόλος Ζώνη 5 ΕΙΕ, OBI Πόλη: Αθήνα Ζώνη 6 Παν.Κρήτης, ΙΤΕ/ΠΡΑΞΗΣ Πόλη: Ηράκλειο

5 5 Ο ρόλος του κάθε Κέντρου Κινητικότητας 1. Το ΕΚΕΤΑ είναι ο Bridgehead Organization του Δικτύου και ο Συντονιστής του Έργου PYTHEAS. Ο ρόλος του είναι να συνεισφέρει ενεργά στην υποστήριξη των Κέντρων Κινητικότητας μέσα στο Εθνικό Δίκτυο παρέχοντας κάθε πιθανή βοήθεια σε κάθε Κέντρο Κινητικότητας ατομικά (συμβουλευτική, εκπαίδευση προσωπικού, συνεχής προβολή, κλπ.).

6 6 Ο ρόλος του κάθε Κέντρου Κινητικότητας 2. Το ΑΠΘ, ενεργοποιείται στις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και παρέχει τις ακόλουθες εξειδικευμένες υπηρεσίες: Πηγές γλώσσας στους ερευνητές καθώς και τις ευκολίες του (Σχολή Νέας Ελληνικής Γλώσσας). Προσωπική βοήθεια για την επίλυση διάφορα πρακτικά προβλήματα (κοινωνική ασφάλιση, φορολογία, κλπ.), στέγαση, ιατρική φροντίδα και υγιεινή, μειωμένες τιμές στις δημόσιες συγκοινωνίες. Συμπληρωματικά, το ΑΠΘ έχει εγκαταστήσει ένα Γραφείο Υποδοχής μέσα στο Κέντρο Κινητικότητας του ΑΠΘ (http://mobility.rc.auth.gr)

7 7 Ο ρόλος του κάθε Κέντρου Κινητικότητας 3. Το ΔΠΘ είναι το Κέντρο Κινητικότητας που καλύπτει τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (http://mobility.duth.gr/) 4. Το ΕΙΕ είναι το Κέντρο Κινητικότητας που καλύπτει την περιοχή της Αττικής. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) παίζει το ρόλο του συνδέσμου μεταξύ του Δικτύου και των κυβερνητικών και διοικητικών υπηρεσιών (υπουργεία, δημόσιοι οργανισμοί, κλπ.). (http://www.eie.gr/mobility-portal/index.html)

8 8 Ο ρόλος του κάθε Κέντρου Κινητικότητας 5. Ο ΣΒΒΕ είναι ένα Κέντρο Κινητικότητας με έναν ιδιαίτερο ρόλο που σχετίζεται με τον βιομηχανικό τομέα. Πιο λεπτομερώς ο ΣΒΒΕ παρέχει πληροφορίες για θέσεις ερευνητών στον βιομηχανικό τομέα, το οικονομικό κλίμα του βιομηχανικού τομέα στη Βόρεια Ελλάδα (δείκτες ανάπτυξης, επενδύσεις, κλπ.), το γενικό οικονομικό κλίμα στην Βόρεια Ελλάδα (πιθανότητες εργασίας, δείκτες ανάπτυξης ανά κλάδο, κλπ.), θέματα που αφορούν την κοινωνική νομοθεσία στην Ελλάδα, θέματα που αφορούν το εργατικό και ασφαλιστικό δίκαιο στην Ελλάδα, και θέματα που άπτονται των κανονισμών φορολογίας στην Ελλάδα. (http://www.sbbe.gr/mip_en.asp?Lang=En)

9 9 Ο ρόλος του κάθε Κέντρου Κινητικότητας 6. Ο OBI, είναι το Κέντρο Κινητικότητας που παρέχει πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με όλες τις πτυχές που σχετίζονται με τα IPR και τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. (http://www.obi.gr/online/generic.asp?id=153&mid=240) 7. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το Κέντρο Κινητικότητας το οποίο καλύπτει τις περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδος, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων 8. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καλύπτει τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ελλάδος, των νήσων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. (http://ee.uth.gr/mobility/)

10 10 Ο ρόλος του κάθε Κέντρου Κινητικότητας 9. FORTH / PRAXIS είναι ένα Κέντρο Κινητικότητας το οποίο ενεργεί σε εθνικό επίπεδο και επιπροσθέτως του τυπικού του ρόλου ως Κέντρο Κινητικότητας, έχει έναν ειδικό ρόλο σχετικά με την διατμηματική κινητικότητα. 10. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι το Κέντρο Κινητικότητας υπεύθυνο για την περιοχή της Κρήτης. ( http://mobility.elke.uoc.gr/)

11 11 Η Εθνική Πύλη Κινητικότητας Ερευνητών ( http://www.eracarreers.gr/) είναι μία πύλη που συνδέεται με την Ευρωπαϊκή. Ο κύριος σκοπός της Πύλης είναι η ανάπτυξη ενός φιλικού περιβάλλοντος για ίσες ευκαιρίες καριέρας για τους ερευνητές στον ενοποιημένο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, παρέχει μία είσοδο σε όλες τις επίσημες πηγές πληροφοριών που σχετίζονται με θέματα κινητικότητας ερευνητών σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Συμπεριλαμβάνει τα κύρια ακόλουθα κομμάτια: Συνδέσμους Web για επιχορηγήσεις και δωρεές, ευκαιρίες δουλειάς για ερευνητές, πολιτικές για έρευνα, σύνδεσμοι στο RJOE Tool, Βάσεις δεδομένων των Βαλκανικών Ερευνητικών Κέντρων, τη βάση δεδομένων της Κινητικότητας Ερευνητών, Συνδέσεις στην Ευρωπαϊκή Πύλη Κινητικότητας, άλλες Εθνικές Πύλες και άλλες χρήσιμες συνδέσεις, υπηρεσία helpdesk για την υποβολή ερωτημάτων από τους ερευνητές. Εθνική Δικτυακή Πύλη Κινητικότητας Ερευνητών

12 12 http://www.eracareers.gr


Κατέβασμα ppt "1 Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών. 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ (Ε.Δ.Κ.Ε.) Το Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google