Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ο εθελοντισμός αποτελεί εξαιρετική μορφή κοινωνικής δράσης για την εξυπηρέτηση ανώτερων σκοπών, είτε για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων, είτε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ο εθελοντισμός αποτελεί εξαιρετική μορφή κοινωνικής δράσης για την εξυπηρέτηση ανώτερων σκοπών, είτε για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων, είτε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ο εθελοντισμός αποτελεί εξαιρετική μορφή κοινωνικής δράσης για την εξυπηρέτηση ανώτερων σκοπών, είτε για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων, είτε για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

3 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ειδοποιός διαφορά, από όποια άλλη κοινωνική δράση είναι το γεγονός ότι ο εθελοντής ενεργεί με βάση την ανιδιοτέλεια, δεν αποβλέπει σε οικονομικά ή άλλα οφέλη, δεν πληρώνεται, δεν επιδοτείται, δεν διαφημίζεται. Ο εθελοντής θα οδηγηθεί από κάποια συγκυρία στην επιλογή του χώρου που τον ευαισθητοποιεί και θα τον προσανατολίσει να ενταχθεί σε αντικείμενο που η προσφορά του θα είναι ικανοποίηση και πληρότητα για τον ίδιο. Η εθελοντική δράση σε χώρους που αφορούν ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι παιδιά, είναι εύλογο να έχει τον δικό του κώδικα, ο οποίος προσδιορίζεται από τους σκοπούς και το αντικείμενο της αγάπης.

4 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

5 ΙΔΡΥΣΗ, ΣΚΟΠΟΣ, ΕΡΓΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο μη κερδοσκοπικός ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ σύλλογος «Η Ηλιαχτίδα» ιδρύθηκε το στο Ηράκλειο από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Σκοπός του είναι η ψυχολογική και υλική υποστήριξη των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα καθώς και των οικογενειών τους. 

6 ΙΔΡΥΣΗ, ΣΚΟΠΟΣ, ΕΡΓΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο βασικότερος στόχος της «Ηλιαχτίδας» είναι η διασφάλιση των όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών περίθαλψης των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα και η συμβολή της στην άνετη παραμονή τους στην Κλινική καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Ανάμεσα στις δράσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η συμβολή της στην κατάλληλη διαμόρφωση και τον πλήρη εξοπλισμό 2 θαλάμων για μεταμόσχευση στην Παιδιατρική Κλινική Αιματολογίας- Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς και στην αγορά μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για την επεξεργασία των μοσχευμάτων.

7 ΙΔΡΥΣΗ, ΣΚΟΠΟΣ, ΕΡΓΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Εστιάζει στην ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους. διαθέτοντας στην κλινική καθημερινά ψυχολόγο η οποία: Συμμετέχει ενεργά στο έργο του συλλόγου. Βοηθά τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους αρχικά να αποδεχθούν τη νέα πραγματικότητα και στη συνέχεια να προσαρμοστούν σ’ αυτήν όσο πιο ομαλά γίνεται. Tους φέρνει απ’ την πρώτη στιγμή σ’ επαφή με όλες τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες για την παροχή κοινωνικών επιδομάτων αλλά και με την «Ηλιαχτίδα». Επισκέπτεται καθημερινά τους θαλάμους νοσηλείας των παιδιών για συζήτηση και παιγνιοθεραπεία. Συμπαραστέκεται στους ασθενείς τελικού σταδίου και στους οικείους τους. Φροντίζει καθημερινά για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων που σχετίζονται με την παραμονή των μικρών ασθενών στην κλινική.

8 ΙΔΡΥΣΗ, ΣΚΟΠΟΣ, ΕΡΓΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ επίσης ενισχύει οικονομικά τις οικογένειες και αναλαμβάνει την κάλυψη των δυσβάσταχτων εξόδων των εξω-νοσοκομειακών εξετάσεων και μετακινήσεων των παιδιών. Υποστηρίζει το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής Αιματολογίας - Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ και έχει συμβάλλει στην κάλυψη εξόδων για αγορά ιατρικού εξοπλισμού και έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων.

9 ΙΔΡΥΣΗ, ΣΚΟΠΟΣ, ΕΡΓΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Στους βασικούς της στόχους περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση της πολιτείας για θέματα που άπτονται της νοσηλείας των παιδιών και της παραμονής τους στο Νοσοκομείο και προσβλέπει στη συνεργασία με όλους τους συλλόγους στην Ελλάδα που υποστηρίζουν Αιματολογικά και Ογκολογικά Τμήματα. Για την εκπλήρωση του στόχου αυτού απαιτείται συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής - και όχι μόνο - κοινωνίας και κινητοποίηση εθελοντών.

10 Έχει οργανώσει ένα πλήρες
ΙΔΡΥΣΗ, ΣΚΟΠΟΣ, ΕΡΓΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Έχει οργανώσει ένα πλήρες play-room με  παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό, τα οποία ανανεώνει κάθε μήνα, για την καθημερινή ψυχαγωγία των παιδιών και τη δημιουργική απογευματινή απασχόληση με την ουσιαστική συμβολή εθελοντών.

11 ΞΕΝΩΝΑΣ Σε φάση αποπεράτωσης βρίσκεται η ανέγερση ξενώνα από την «Ηλιαχτίδα», ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί τις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ διαβίωσης στις οικογένειες των παιδιών που δε διαμένουν μόνιμα στο Ηράκλειο.

12 ΞΕΝΩΝΑΣ Στην κλινική νοσηλεύονται παιδιά από όλη την Κρήτη τα οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αναγκασμένα λόγω των θεραπειών να μένουν στην κλινική. Επομένως ένας ξενώνας με την δυνατότητα δωρεάν και αξιοπρεπούς διαμονής θα αποτελέσει ανακούφιση για αυτές τις οικογένειες και θα λύσει βασικά καθημερινά προβλήματα όλων όπως η παρασκευή γευμάτων η οποία θα γίνεται στην  κοινόχρηστη κουζίνα του ξενώνα και η πρόσβαση στους  κοινόχρηστους χώρους πλυντηρίων- στεγνωτηρίων.

13 Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ:
Απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά καθημερινά στο play-room με παιχνίδια και βιβλία. Εξυπηρετεί εξωτερικές ανάγκες των οικογενειών, όπως αγορά κάποιων προϊόντων που δεν υπάρχουν στον χώρο του νοσοκομείου. Οργανώνει τις ονομαστικές εορτές και τα γενέθλια όλων των παιδιών. Διοργανώνει κάθε χρόνο με τη συνεργασία και της ψυχολόγου εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου.

14 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΠΙΔ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.


Κατέβασμα ppt "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ο εθελοντισμός αποτελεί εξαιρετική μορφή κοινωνικής δράσης για την εξυπηρέτηση ανώτερων σκοπών, είτε για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων, είτε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google