Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέατρο σκιών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέατρο σκιών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέατρο σκιών

2 Άσκηση 1 2 3 4 *Επιλογή

3 Σήμερα θα μάθουμε τις φωνούλες Θ, θ.
(Μιλάει ο Καραγκιόζης δίνοντας οδηγίες στα παιδιά. Ο Καραγκιόζης κινείται. Υπάρχει φόντο η πιο κάτω εικόνα για την έναρξη του μαθήματος. ) Σήμερα θα μάθουμε τις φωνούλες Θ, θ. Θ κεφαλαίο και θ μικρό.

4 Άσκηση 1 Βρες ποιες εικόνες έχουν μέσα το γράμμα Θθ
Εμφανίζονται οι εικόνες, μια - μια με ήχο και από κάτω η λέξη. Τα παιδιά κάνουν κλικ πάνω στα Θθ. Όταν βρουν τη σωστή απάντηση ο Καραγκιόζης χειροκροτεί και τους λέει: «Μπράβο τα καταφέρατε».

5 θρανίο ψάρι κιθάρα καλάθι τυρί θησαυρός

6 Άσκηση 2 (Ο Καραγκιόζης παρακινεί τα παιδιά να γράψουν το Θ θ, όπου λείπει από τις εικόνες και μετά να τις διαβάσουν μαζί. Ο Καραγκιόζης διαβάζει και τα παιδιά επαναλαμβάνουν). Γίνεται κλικ στο κενό και τα παιδιά πληκτρολογούν το γράμμα ή το επιλέγουν και το τοποθετούν. Η επιλογή γίνεται μέσα από τα 7 σύμφωνα μικρά και κεφαλαία.

7 σπα_ί κολοκύ_α _άλασσα _εά Α_ηνά _ερμόμετρο _άμνος

8 Άσκηση 3 Εμφανίζεται ο Kαραγκιόζης και λέει:
«Ο Θανάσης θα σας καλέσει στο σπίτι του να παίξετε. Ο καθένας πρέπει να πάρει τρία παιχνίδια που έχουν το γράμμα Θθ. Επέλεξε τα ορθά και βάλε τα μέσα στο σπίτι του Θανάση». Τα παιδιά σύρουν τις εικόνες μέσα στο σπιτάκι.

9

10 Άσκηση 4 Ο Καραγκιόζης λέει στα παιδιά: «Τώρα συμπλήρωσε τις φωνούλες Θθ που έμαθες και διάβασε την ανάγνωση». Μια παράσταση από το Σπα_άρη. Κρατά ένα _εόρατο σπα _ ί. Έχει και ένα καλά _ ι. Θα πάμε στο _ έατρο;

11 Ο Καραγκιόζης λέει: «Ώρα να φύγω φίλοι μου
Ο Καραγκιόζης λέει: «Ώρα να φύγω φίλοι μου.Απόψε έχω παράσταση στο θέατρο σκιών και δεν πρέπει να αργήσω. Γεια σας!»


Κατέβασμα ppt "Θέατρο σκιών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google